Η ιστορία του Ελληνισμού ζωντανεύει μέσα από την ΑΕΚ!

Τεράστια ανταπόκριση στην ιστορική και συγκινητική προσπάθεια της ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ γράφει ιστορία και πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά, με το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού που θα στεγάζεται στην υπό ανέγερση «Αγιά Σοφιά». Η ΑΕΚ είχε απευθύνει κάλεσμα σε όποιον επιθυμεί να προσφέρει ιστορικά κειμήλια για το Μουσείο, που θα μας θυμίζει τις αλησμόνητες πατρίδες.

Μέχρι στιγμής, είναι συγκλονιστική η ανταπόκριση του κόσμου στο κιτρινόμαυρο κάλεσμα! Καθημερινά, πολύς κόσμος επισκέπτεται τα γραφεία της ΠΑΕ, ενώ πάρα πολλά είναι και τα μέιλ στο info@aekfc.gr με σημαντικές προσφορές για το μουσείο.

Σπάνιες εικόνες, εκδόσεις του 1900 από Καππαδοκία, οικογενειακά κειμήλια από την πόλη, πιάνο του 18ου αιώνα που υπήρχε σε σπίτι του Μπουρνόβα στη Σμύρνη, μουσικά όργανα και αθλητικές ταυτότητες και μετάλλια από τη δράση των αθλητικών συλλόγων της Μικράς Ασίας  μέχρι και πιστό αντίγραφο βάρκας του διωγμού από τη Σμύρνη έχουν προσφερθεί για το Μουσείο που θα στεγάζεται στην «Αγιά Σοφιά»!

Από σήμερα μάλιστα ανέβηκε στο Facebook και η σελίδα του Μουσείου προκειμένου να επιταχυνθεί η επικοινωνία με όσους θέλουν γρήγορη και online επαφή.

Ταυτόχρονα, σε πολύ λίγο θα ξεκινήσει η σχετική διαδικασία για το Μουσείο της ΑΕΚ, που θα στεγάζεται και αυτό στο γήπεδο και έχουν γίνει εντός των τειχών της ΠΑΕ οι πρώτες συσκέψεις.

Δείτε επίσης

Τζαβέλλας: «Ετσι χάλασε η μεταγραφή μου στην ΑΕΚ το 2007»

Οσα είπε ο Γιώργος Τζαβέλλας για την επικείμενη μεταγραφή του στην ΑΕΚ