Η ΕΠΟ δεν είχε κανέναν λόγο σε πίνακες διαιτησίες και νέους κανονισμούς-Απόλυτο αφεντικό ο Περέιρα

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου η ΚΕΔ γίνεται κάτι τέτοιο

Απόλυτο αφεντικό στην ελληνική διαιτησία παραμένει ο Βίτορ Μέλο Περέιρα, παρά τα όσα εγκληματικά λάθη έχει κάνει. Έπειτα από εντολή της FIFA, κανονισμός διαιτησίας και πίνακες διαιτητών γνωστοποιήθηκαν δίχως την έγκριση της ΕΠΟ.

Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η «Live Sport», για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου οι τροποποιήσεις του νέου κανονισμού διαιτησίας και οι πίνακες διαιτητών έγιναν στο ακέραιο βάσει των προτάσεων του αρχιδιαιτητή, Βίτορ Περέιρα, που παραμένει το απόλυτο αφεντικό στην ΚΕΔ.

Μέχρι πρότινος η Ομοσπονδία είχε λόγο στις εν λόγω τροποποιήσεις, αφού έπρεπε να περάσουν από την έγκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Μάλιστα, στην τελευταία συνεδρίασή της, είχε αποφασιστεί αναβολή στην έγκριση αρκετών κανονισμών, ως τις 31/7.

Η FIFA, μέσω επιστολής που υπογράφει η Γενική Γραμματέας της, Φάτμα Σαμούρα, έδωσε εντολή να κοινοποιηθούν άμεσα οι τροποποιήσεις -όπως και έγινε, τελικά- αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Οι αλλαγές στους Κανονισμούς Διαιτησίας της ΕΠΟ προτάθηκαν και συντάχτηκαν από τον πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, κ. Βίτορ Περέιρα, και σχολιάστηκαν επίσης από τη FIFA και την UEFA (…) Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι έχει ανατεθεί μεγάλη εξουσία στην ΚΕΔ όσον αφορά τα θέματα διαιτησίας και ειδικά σχετικά με τους Κανονισμούς Διαιτησίας της ΠΕΟ.

Συγκεκριμένα, οι πίνακες των διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών διαιτητών είναι της αποκλειστικής αρμοδιότητας της ΚΕΔ/ΕΠΟ. Η αναβολή της έγκρισης των αναθεωρημένων Κανονισμών Διαιτησίας ΕΠΟ δημιουργεί πλέον σημαντικά πρακτικά προβλήματα σχετικά με την ορθή προετοιμασία από την ΚΕΔ της επόμενης σεζόν και, ακόμα πιο σημαντικό, διακυβεύει την αυτονομία, την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της ΚΕΔ, η οποία πρέπει να διαφυλαχτεί.

Σας καλούμε να δημοσιεύσετε και να κοινοποιήσετε τους Κανονισμούς Διαιτησίας ΕΠΟ και τη σύνθεση των προαναφερθέντων πινάκων διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών διαιτητών, όπως πρότεινε ο πρόεδρος της ΚΕΔ, χωρίς περαιτέρω τροποποιήσεις και χωρίς καθυστέρηση».

Δείτε επίσης

Η κρούση του Άρη στον… Καρέρα

Ο Μάσιμο Καρέρα είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ. Στον 55χρονο προπονητή είχε κάνει κρούση και ο Άρης.