«Η ΑΕΚ θα πρέπει να πάρει την μπάλα και να προσπαθήσει να κάνει το παιχνίδι της»

Ο τεχνικός της Τσάβες, Ντανιέλ Ράμος ανέλυσε την Μπενφίκα

Ο τεχνικός της Τσάβες, Ντανιέλ Ράμος, ανέλυσε στο gazzetta.gr το παιχνίδι της Μπενφίκα, στάθηκε στην πληθώρα τον επιλογών που διαθέτει στο επιθετικό της παιχνίδι και επισήμανε ότι η ΑΕΚ για να μπορέσει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα δεν θα πρέπει να περιμένει να χτυπήσει την πορτογαλική ομάδα στην αντεπίθεση, αλλά θα χρειαστεί να πάρει την μπάλα και να προσπαθήσει να δώσει τον δικό της ρυθμό στο ματς.

«Ξέραμε ότι η Μπενφίκα είναι μια ομάδα πολύ δυνατή, κυρίως μέσα στην έδρα της. Μακριά από αυτήν έχεις τη δυνατότητα αν προσπαθήσεις να της πάρεις αποτέλεσμα. Είναι μια ομάδα με πολύ επιθετική ανάπτυξη, αλλά εμείς το πιστέψαμε, παλέψαμε και στο τέλος καταφέραμε να πάρουμε τον βαθμό της ισοπαλίας», τονίζει ο Ράμος σχετικά με τον τρόπο που κατάφερε να πάρει το 2-2 από τους «Αετούς» το βράδυ της Πέμπτης.

«Θεωρώ ότι είναι δύσκολο να αντιμετωπίσεις την Μπενφίκα παίζοντας στην αντεπίθεση. Συνεπώς η ΑΕΚ θα πρέπει να πάρει την μπάλα στην κατοχή της και να προσπαθήσει να κάνει το παιχνίδι της. Αλλά προσπαθώντας να παίξεις με την Μπενφίκα στην αντεπίθεση, όχι, εκτιμώ πως δεν είναι κάτι εύκολο», προσθέτει ο Ράμος αναφορικά με το πλάνο που θα χρειαστεί να έχει ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι παίκτες του.

Σύμφωνα με τον Πορτογάλο κόουτς, στην Μπενφίκα αυτό που ξεχωρίζει είναι το ομαδικό της παιχνίδι. Το συνδυαστικό ποδόσφαιρο που μπορούν να βγάλουν τα αστέρια της στην επίθεση, ξεχωρίζοντας τον επικίνδυνο Πίτσι, τον γκολτζή Ζόνας, ο οποίος τελευταία ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό, και τον Ράφα Σίλβα ο οποίος σκόραρε δύο φορές εις βάρος της Τσάβες στο πρόσφατο ματς πρωταθλήματος.

«Η Μπενφίκα βασίζεται στο ομαδικό ποδόσφαιρο, συνεπώς δεν θεωρώ ότι το παιχνίδι της εξαρτάται από τις ατομικές ενέργειες των παικτών της. Βέβαια, υπάρχουν στην επίθεση παίκτες που κάνουν τη διαφορά, όπως ο Ζόνας, ο Πίτσι, ο Ράφα Σίλβα, ο Σάλβιο, παίκτες που έχουν την ευχέρεια να σκοράρουν, αλλά η Μπενφίκα έχει κι άλλους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να φανούν επικίνδυνοι μέσα στο παιχνίδι».

Για τον Ράμος τα όποια μειονεκτήματα της Μπενφίκα αντισταθμίζονται από τη δημιουργικότητά της στην επίθεση και την ικανότητά της να εξουδετερώνει είτε οργανωμένες άμυνες, είτε φεύγοντας στην αντεπίθεση. Και αυτό, σύμφωνα με τον 48χρονο Πορτογάλο τεχνικό αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ΑΕΚ.

«Είναι μια ομάδα με αρκετά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Διαθέτει ποδοσφαιριστές πολύ καλούς όταν βγαίνουν στην αντεπίθεση και κάθε στιγμή μέσα στο παιχνίδι έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Μπορούν να φανούν επικίνδυνοι και όταν κάνουν επίθεση σε οργανωμένη άμυνα, και στην κόντρα, να δημιουργήσουν φάσεις και με την ποιότητα που τους διακρίνει να τις τελειώσουν. Πρόκειται για ένα καλά οργανωμένο και πολύ επιθετικό σύνολο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *