Ευτυχώς, δεν πάθαμε και τίποτα!

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου αναλύει το πατατράκ της ΑΕΚ από τη Λάρισα

Ας ξεκινήσω με την παραδοχή. Δεν μπορεί ποτέ να είναι αποδεκτή η εικόνα της ΑΕΚ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Δεν μπορεί ουδείς να θεωρεί λογικό, πως μπαίνει και κάνει αγγαρεία, επειδή το βαθμολογικό κίνητρο είναι μικρού πήχη. Δεν μπορεί να μπαίνει η Λάρισα στο γήπεδο, να παίζει ταμπούρι – αλλά με ιταλικό σχέδιο, από έναν αξιοπρεπή προπονητή – και εσύ να κοιτάς σαν χαμένος.

Δεν θέλω να αναφερθώ καν στα όσα είπε ο Χιμένεθ περί χαμένου χρόνου και πως παίζεται το παιχνίδι. Ετσι κάνουν όλες οι μικρές ομάδες, από το Καμπιονάτο μέχρι την Καμπότζη. Ετσι παίζουν, έτσι θα παίζουν για να βρουν αποτέλεσμα. Ειδικά, όταν καίγονται για να πάρουν βαθμό. Δεν κακίζω τον Χιμένεθ ούτε για την επιλογή της τριάδας στο ξεκίνημα, αφού νομίζω πως είναι κατανοητό στον καθένα πως έκανε πρόβα για την Πέμπτη.

Αυτό που προβληματίζει από τον Χιμένεθ, είναι για ποιον λόγο άφησε εκτός 18άδας τον Γιαννιώτα για να έχει μόνο αμυντικογενείς παίκτες στον πάγκο; Γιατί δεν προχώρησε νωρίτερα στην αλλαγή σχηματισμού, ακόμα και δίχως αλλαγή, αφού έβλεπε πως το πράγμα δεν τσουλούσε. Η ΑΕΚ πέταξε ένα ημίχρονο, η Λάρισα πήρε προβάδισμα στη μοναδική κατεβασιά της και έπειτα άλλαξε η ιστορία του ματς.

Δεν χρειάζεται να πέσει κάποιος σε κατάθλιψη ή να τα βάλει με όλους και με όλα επειδή χάθηκε ένα παιχνίδι με τη Λάρισα. Εστω και αν λόγω Κούγια υπάρχει πιο έντονη αντιπαλότητα, δεν μπορεί κανείς να θεωρεί ό,τι για την ΑΕΚ είναι κάτι περισσότερο από ένα παιχνίδι. Αλλά το μέγεθος της ΑΕΚ είναι πολύ μεγαλύτερο από το να εναντιώνεται στον Κούγια, τον Κομπότη, τον Σπανό και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

Δείτε επίσης

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Η πρώτη νίκη της ποδοσφαιρικής κανονικότητας!» (ΦΩΤΟ)

Η ανάρτηση της ΑΕΚ για την επανέναρξη του πρωταθλήματος