Εκδικάστηκε η προσφυγή Αραβίδη, ζητάει 100.000 ευρώ από την ΑΕΚ!

Λύθηκε το θέμα με Καραγκιολίδη-Βούρα

Το ποσό των 100.000 ευρώ αξιώνει από την ΑΕΚ ο Χρήστος Αραβίδης, όπως αναφέρει το SDNA.

Τη Δευτέρα, εκδικάστηκε στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ η προσφυγή του πρώην παίκτη την ΑΕΚ, με το ποσό που ζητάει η πλευρά του παίκτη να αντιστοιχεί σε φόρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έμπειρος επιθετικός εκπροσωπήθηκε από τον Αλέξη Κούγια! Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, που εκπροσωπήθηκε από την Ελευθερία Ρίζου, κατέθεσε ένσταση παρόδου (σύμφωνα πάντα με την ίδια ιστοσελίδα), υποστηρίζοντας ότι η προσφυγή έγινε σχεδόν δύο χρόνια μετά την αποχώρηση του παίκτη από την ΑΕΚ κι ως εκ τούτου, πολύ μετά της προβλεπόμενης ημερομηνίας.

Επιπλέον η κα.Ρίζου σημείωσε ότι η Ένωση έχει καταβάλει κανονικά τον φόρο ύψους 20% που αναλογούσε στο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή, ωστόσο εκείνος φορολογήθηκε με 40% και ζητάει να καλυφθεί από την ΑΕΚ η διαφορά που υπάρχει. Από την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ ωστόσο θεωρούν ότι ο αυξημένος συντελεστής οφείλεται πιθανότατα και σε άλλα εισοδήματα που είχε ο Αραβίδης.

Την ίδια στιγμή, σε ό,τι αφορά το εκπρόσθεσμο της υπόθεσης, ο κ.Κούγιας υποστήριξε πως είχαν προηγηθεί δύο «οχλήσεις» προς την πλευρά της ΑΕΚ για το συγκεκριμένο θέμα, τον Ιούνιο του ’17 και τον Φλεβάρη του ’18.

Πατέρας Αραβίδη: «Ο Λυσάνδρου μας είπε πως υπάρχει εντολή από «πάνω» να μην πληρωθείς»

Ως μάρτυρας κατέθεσε και ο πατέρας του Χρήστου Αραβίδη, ο οποίος υποστήριξε πως ο γιος του είχε υπογράψει τριετές συμβόλαιο το 2014, με συνολικές καθαρές απολαβές 199.000 ευρώ. Ανέφερε δε, πως μόλις ολοκληρώθηκε η συνεργασία του παίκτη με την ΑΕΚ, ενημέρωσαν τον Μηνά Λυσάνδρου για την εν λόγω οφειλή, αλλά -σύμφωνα με τα λεγόμενά του- ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ απάντησε πως: «Το ξέρω, έχεις δίκιο, αλλά υπάρχει εντολή από «επάνω» να μην πληρωθείς». 

Συνέχισε λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Ο παππούς μου, ο πατέρας, εγώ κι ο γιος μου είμαστε όλοι ΑΕΚτζήδες. Δεν φταίνει η ΑΕΚ, αλλά η διοίκησή της».

Σε ό,τι αφορά τις δύο άλλες προσφυγές κατά της ΑΕΚ για παρόμοιο λόγο από τους Φώτη Καραγκιολίδη και Ηλία Βούρα, αμφότεροι παραιτήθηκαν του δικογράφου, καθώς το θέμα λύθηκε εξωδικαστικά.

Κούγιας: «Διώξαμε τον Ντέλετιτς για να πάει στην ΑΕΚ και να τον δώσει στη Λαμία»! 

Μία ακόμη προσφυγή που εκδικάστηκε ήταν αυτή του Μίλος Ντέλειτς κατά της Λάρισας, διεκδικώντας περί τις 28.000 ευρώ. Ο πάντα… καυστικός Αλέξης Κούγιας ανέφερε μεταξύ άλλων πως «τον διώξαμε για να πάει στην ΑΕΚ και να τον δώσει στη Λαμία». Δόθηκε πάντως προθεσμία μέχρι τις 15/5, όπου πιθανότατα το θέμα θα έχει λυθεί.

Δύο άλλες υποθέσεις της Λάρισας είχαν συζητηθεί νωρίτερα στο Διαιτητικό Δικαστήριο, οι αιτήσεις επιβολής ποινών από τους Κρίζμαν και Γιοβάνοβιτς. Κι εκεί ωστόσο η διαδικασία ήταν… εξπρές, καθώς πρόκειται για ένα συνολικό ποσό που αγγίζει τις 43.000 ευρώ και ζητήθηκε από την έδρα να καθυστερήσει λίγες μέρες την απόφαση ώστε να επέλθει συμφωνία με τους ποδοσφαιριστές.

 

Δείτε επίσης

Βαθμολογία Superleague: Παραμένει αρκετά μακριά από την κορυφή η ΑΕΚ

Τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική της Superleague