Είναι αργά για δάκρυα!

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για τις πικρές αλήθειες που έβγαλε για την ΑΕΚ και η κάθοδος στο Φάληρο

Η ιστορία κάνει κύκλους. Κάθοδος της ΑΕΚ στο Φάληρο, ήττα με διάφορους τρόπους τα περισσότερα χρόνια, άνοιγμα της απόστασης από την κορυφή, κακός χαμός και εσωστρέφεια. Η ΑΕΚ εκτός στόχων, γεμάτη προβλήματα και ψάχνοντας τρόπο να κάνει μια νέα αρχή. Ξανά και ξανά, σαν παιχνίδι της μοίρας, να επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία. Μόνο που φέτος, υπάρχει κάτι που είναι διαφορετικό. Τώρα, δεν υπάρχει χρόνος για δάκρυα. Δεν υπάρχει κανείς που να πέσει η ευθύνη. Οσα έπρεπε να γίνουν, δεν έγιναν το περασμένο καλοκαίρι.

Δυστυχώς για την ΑΕΚ, ισχύει πως ό,τι πληρώσεις παίρνεις. Οι περισσότεροι θα πιστέψουν πως αυτό αφορά πάλι τα χρήματα που δίνονται για συμβόλαια, για τις απολαβές των παικτών, για τις συγκρίσεις με τους ανταγωνιστές. Το ζήτημα για την ΑΕΚ είναι πιο περίπλοκο. Είναι το πώς διέθεσε πολλά από τα χρήματα που είχε για ξόδεμα. Εάν αυτό το ρόστερ που έχει συνωστιστεί στα Σπάτα, είναι ενδεικτικό των 18 εκατ. Ευρώ που κοστίζει.

Ο καθένας μπορεί – και φαίνεται αυτό – να βλέπει το ποδόσφαιρο διαφορετικά. Άλλος μπορεί να θεωρεί, ότι το πρόβλημα είναι πως η ΑΕΚ δεν ακολούθησε την τριπλέτα στα χαφ τον Ολυμπιακό για να ισορροπήσει στο κέντρο. Μα αυτό δεν θα ήταν ο ορισμός της φοβικής συμπεριφοράς; Αυτό δεν θα ήταν το πιο σαφές δείγμα, πως η ΑΕΚ πήγαινε στο Φάληρο μόνο για να μη χάσει ή να περιορίσει το εύρος της ήττας; Αντίθετα, όσο και αν σε κάποιους δεν άρεσε, η πραγματικότητα είναι πως η ΑΕΚ προσπάθησε να παίξει το δικό της ποδόσφαιρο.

Δείτε ξανά τις φάσεις. Ο Ολυμπιακός σκοράρει στην πρώτη φορά που μπαίνει στην περιοχή της ΑΕΚ, έπειτα από σειρά λαθών. Απειλεί με γκολ που εάν έμπαινε, θα αποτελούσε χάι λάιτ σε χιουμοριστικά στιγμιότυπα. Και έπειτα, έχει τη φάση με τον Ομάρ στο 49’ και τα σουτ του Καμαρά έξω από την περιοχή. Το ίδιο διάστημα, η ΑΕΚ έχει τις δυο τελικές του Ολιβέιρα, έχει την ευκαιρία του Βέρντε, το σουτ του Σιμάο.

Το ζήτημα για την ΑΕΚ είναι πως έχει ένα κακοφτιαγμένο ρόστερ. Δεν της φταίει κανείς, που έχει ξοδέψει 1,5 εκατ. Ευρώ μόνο για την αγορά τριών παικτών (πάνω από 3 εκατ. Ευρώ εάν βάλουμε και τα συμβόλαια), κανείς εκ των οποίων δεν έχει πείσει πως μπορεί να είναι βασικός. Ο Κρίστισιτς ψάχνει εδώ και ένα χρόνο κάποιο ματς που θα είναι σημείο αναφοράς, ο Σιμάο είναι ο πλέον χαρακτηριστικός τύπος παίκτη που ανέδειξε ο Ιβιτς πως δεν ταιριάζει στο πλάνο αφού δεν είναι γρήγορος, ο Βέρντε ακόμα αναζητείται.

Ακούω, διαβάζω, να λέγεται πως δεν έχουν χρόνο συμμετοχής και ευκαιρίες για να δείξουν την αξία τους. Κατά πρώτον, ας θυμίσω πως σε ομάδες επιπέδου της ΑΕΚ, δεν υπάρχει χρόνος και χώρος για κανέναν που δεν μπορεί εξ αρχής να δείξει τι μπορεί να κάνει. Χάθηκαν κατά καιρούς ταλεντάκια, που δεν βρέθηκαν τη σωστή στιγμή στην κατάλληλη θέση. Η ΑΕΚ περιμένει ακόμα μία προσωπική ενέργεια του Βέρντε, πως θα ταιριάξει τον Σιμάο τώρα που έφυγε αυτός που τον επέλεξε, αν ο Κρίστισιτς έχει σχέση με τον παίκτη που σάρωνε στο Champions League.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

Δείτε επίσης

Με την ΑΕΚ θέλει να γίνει… άντρας ο Τασούλης

Ο Χρήστος Τασούλης του Αστέρα Τρίπολης μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του από τον Ολυμπιακό