Δυο ημερομηνίες σταθμός για τα εγκαίνια της «Αγιά Σοφιάς»: 13 Απριλίου ή 19 Μαΐου 2021

Οι δυο ημερομηνίες σταθμός για τα επικείμενα εγκαίνια της «Αγιά Σοφιάς»

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι ο εγγυητής του μεγαλύτερου ονείρου όλων των οπαδών της ΑΕΚ. Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή της «Ένωσης» στα «ιερά χώματα» της Νέας Φιλαδέλφειας έχει ξεκινήσει και όλοι αδημονούν να περάσουν τις πύλες του Ναού. Στις 5 Μαϊου θα συμπληρωθούν 17 χρόνια από τη μαύρη μέρα όπου ξεκίνησε η… άλωση. Η κατεδάφιση του «Νίκος Γκούμας».

Θα χρειαστεί ένας επιπλέον χρόνος υπομονής και προσμονής, μία προσωρινή μετακόμιση στη γειτονική Ριζούπολη και μετά όλα θα αλλάξουν. Όπως δήλωσε και ο Δημήτρης Ανδριόπουλος η Υπογειοποίηση θα χρειαστεί ένα διάστημα 10-12 μηνών να ολοκληρωθεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι σχεδόν έτοιμα και θα τρέξουν με συνοπτικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγάλος στόχος είναι να γίνουν τα πάντα τόσο γρήγορα, ώστε η ΑΕΚ να προλάβει γιατί όχι και να αγωνιστεί τη νέα αγωνιστική περίοδο στο νέο της γήπεδο. Ενδεχομένως στα… play off της νέας σεζόν. Ακόμα όμως και αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, υπάρχει μία πρόκληση που δεν περνάει απαρατήρητη. Ποια είναι αυτή; Να γίνουν τα εγκαίνια της «Αγιά Σοφιάς» σε μία από τις δύο παρακάτω ημερομηνίες.

Η πρώτη είναι η 13η Απριλίου του ’21. Ημερομηνία σταθμός, αφού πρόκειται για την ημέρα που ιδρύθηκε η ΑΕΚ. 18 χρόνια μετά την «άλωση» των τειχών και 97 χρόνια μετά την ίδρυση του μεγαλύτερου συλλόγου της προσφυγιάς, η ΑΕΚ θα επιστρέφει στο σπίτι της. Στο κάστρο της.

Η δεύτερη ημερομηνία είναι η 19η Μαΐου του ’21. Η ημέρα που τιμάται η μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο. Όλοι γνωρίζουν τις καταβολές του Δημήτρη Μελισσανίδη. Όλοι ξέρουν ότι η ΑΕΚ ως σύλλογος έχει «ρίζες» στις αλησμόνητες πατρίδες. Η Μικρά Ασία, ο Πόντος, η Κωνσταντινούπολη. Η εκδήλωση αυτή θα είναι ένας φόρος τιμής στις 353.000 ψυχές που χάθηκαν.

Για να ευλογήσουμε πάντως και λίγο τα γένια μας, στην προχθεσινή του συνέντευξη ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας όλα τα ρεπορτάζ γύρω από το θέμα του γηπέδου. Τόσο για την καθυστέρηση που προκλήθηκε στην Υπογειοποίηση λόγω της γραφειοκρατίας, όσο και για τη διάρκειά που θα απαιτηθεί για να ολοκληρωθεί (10-12 μήνες). Και φυσικά για το χρόνο που θα μπει κανονικά η ΑΕΚ στο γήπεδό της.

Και για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις. Ο στόχος για τα εγκαίνια δε σημαίνει απαραίτητα ότι η ΑΕΚ θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το γήπεδο σε φουλ ρυθμούς. Μπορεί όμως να είναι ένα εορταστικό event που θα σηματοδοτήσει την οριστική επιστροφή της «Ένωσης» στα «ιερά χώματα» της Νέας Φιλαδέλφειας…

Δείτε επίσης

Σιμάνσκι: «Μου λείπει αυτό το πάθος…» (ΦΩΤΟ)

Το μήνυμα του άσου της «Ένωσης»