Δες το γελοίο του πράγματος

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για όσα τραγελαφικά συμβαίνουν με αφορμή τον τελικό του κυπέλλου

Να θέλεις να αγιάσεις – μέρες που είναι – και να μην μπορείς. Να θέλεις να δεις με λογική και ψυχραιμία τα όσα επιχειρούν βιαίως να εμφανίσουν ως αναγκαία και να σε πιάνει πονοκέφαλος. Οσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με αφορμή τον επικείμενο τελικό του κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ, προσβάλουν τη νοημοσύνη μας. Κατά την άποψη μου, είναι μια φαρσοκωμωδία, που ουδείς μπορεί να πάρει στα σοβαρά. Εχει ξεπεράσει το στάδιο της ομολογίας αποτυχίας και πλέον μετατρέπεται στο γελοίο του πράγματος, που δεν μπορεί να κατανοήσει κανένας λειτουργώντας με βάση τη λογική.

Τι είδαμε σήμερα; Για πρώτη φορά στα χρονικά, πήγε η αστυνομία σε σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας ενός τελικού. Αγνωστο γιατί, χωρίς να αντιλαμβάνεται κανείς την αιτία, αν και θεωρητικά βρέθηκε εκεί μόνο και μόνο για να δώσει τις δικές της προτάσεις για την εξασφάλιση της ομαλότητας και την τήρηση της τάξης – ότι εξασφαλίζουν οι αντίστοιχες αρχές σε όλα τα κράτη του πλανήτη – αρκέστηκε να πει ό,τι δεν είναι εξουσιοδοτημένη για κάποια τοποθέτηση. Το επαναλαμβάνω για να το κατανοήσουν άπαντες: η αστυνομία που έχει θεσμικά την ευθύνη για την διασφάλιση και τήρηση της τάξης, δήλωσε πως δεν έχει εξουσιοδότηση να τοποθετηθεί. Παντού υπάρχει ένας μύθος.

Ασορτί με τη στάση της αστυνομίας, όσα διαρρέονται εδώ και μέρες πάνω, κάτω και πλαγίως από το Υπουργείο Αθλητισμού. Ο κ. Βασιλειάδης αναφέρει συχνά πυκνά, πως είναι διατεθειμένος να αναλάβει το όποιο πολιτικό κόστος. Τι σημαίνει αυτό; Η «μετάφραση» είναι πως προσανατολίζεται, κατά άλλους έχει ήδη αποφασίσει συνολικά η κυβέρνηση και εφαρμόζει ο Υπουργός, να κάνει την παγκόσμια πατέντα του τελικού δίχως θεατές. Δίχως καν να μπαίνει στην ατζέντα τελικός με λιγότερους θεατές ή να αναλαμβάνει η πολιτεία το συνολικό βάρος που της αναλογεί, φαίνεται πως αποφασίζει κάτι που δεν συμβαίνει ούτε σε τριτοκοσμικές ποδοσφαιρικά χώρες.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

Δείτε επίσης

«Έχουν γίνει επαφές για τον Ολιβέιρα, τον ήθελε και παλιότερα η Γουλβς» (ΦΩΤΟ)

Άγγλος ρεπόρτερ για τον Νέλσον Ολιβέιρα και τη Γουλβς