Δέος και συγκίνηση-Τα πρώτα κειμήλια που θα κοσμούν το Μουσείο της ΑΕΚ! (ΦΩΤΟ)

Συγκίνηση προκαλούν τα πρώτα σπάνια κειμήλια που προορίζονται για το Προσφυγικό Μουσείο της ΑΕΚ

Η Κιβωτός της Ρωμιοσύνης έχει ξεκινήσει το ταξίδι της ο ενθουσιασμός των απανταχού προσφύγων είναι μεγάλος. Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε άλλωστε την συμβολή των προσφύγων από κάθε γωνιά της Ελλάδας για την στελέχωση του Μουσείου και τα πρώτα δείγματα προκαλούν δέος και συγκίνηση.

Ήδη με μεγάλη αγάπη από τον κόσμο έφτασαν στα χέρια των ανθρώπων της ΑΕΚ τα πρώτα σπάνια κειμήλια για το Μουσείο. Πρωτότυπα έγγραφα συνελεύσεων τις ημέρες του ’22 στη Μικρά Ασία. Εικόνες μεγάλης αξίας από την Καισάρεια της Καππαδοκίας, το πιάνο όπου δίδασκαν στον Μπουρνόβα μουσική στη σχολή της οικογένειας του κυρίου Πουλάκη, ένα πιάνο του 18ου αιώνα σε άριστη κατάσταση. 
Φορεσιές που χρονολογούνται πάνω από 110 ετών. Στρατιωτικό υλικό από το Μικρασιατικό μέτωπο και έγγραφα ντοκουμέντα από αξιωματικούς.
Η ζήτηση συνεχίζεται και ο κόσμος μπορεί να επικοινωνήσει με τα γραφεία της  ΠΑΕ ΑΕΚ στο τηλέφωνο 210-6855850 και στο e-mail info@aekfc.gr για να προσφέρει κειμήλια που θα «ζωντανέψουν» ξανά την προσφυγική μνήμη.
Υπεύθυνη για την παράδοση και καταγραφή του πολύτιμου υλικού θα είναι η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ ΑΕΚ, κ. Αγγελική Αρκάδη και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διαδικασία αξιολόγησης και ταξινόμησης από την σχετική επιτροπή, που έχει ήδη συσταθεί.
Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες

Δείτε επίσης

«Ήταν καλεσμένος για το Αταλάντα-Βαλένθια ο Καρέρα»

Αυτό το παιχνίδι υπολογίζεται οτι φέρει μεγάλη ευθύνη για την υπάρχουσα κατάσταση στο Μπέργκαμο