Δεν αλλάζει τίποτα -Κανονικά το χρονοδιάγραμμα της ΑΕΚ για την «Αγιά Σοφιά»

Δεν αλλάζει το παραμικρό σε όλες τις διαδικασίες που αφορούν το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία της ΑΕΚ είναι σε εξέλιξη και δεν σταματά μέχρι να γίνει η πρώτη… σέντρα.

Στις 25 Ιουλίου του 2017 εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για το νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους ολοκληρώθηκαν οι πρώτες εργασίες για να πάρουν σειρά τα μπετά. Ενα χρόνο μετά η ΑΕΚ βλέπει την «Αγιά Σοφιά» να σηκώνεται, τις εξέδρες να κοντοστέκονται και το χρονοδιάγραμμα να τηρείται κανονικά.

Δεν έχει αλλάξει κάτι, δεν έχει διαφοροποιηθεί το οτιδήποτε. Ακόμη και όταν η ΑΕΚ βρισκόταν στα δικαστήρια, ακόμη και τώρα που έχει κερδίσει νομικά τους πάντες.

Ο στόχος της ΑΕΚ είναι (και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι) μέσα στην σεζόν 2020/21 ο κόσμος της Ενωσης να μπει στην «Αγιά Σοφιά» για το πρώτο παιχνίδι. Ενας στόχος που δεν έχει αλλάξει και μετά την έγκριση από την Περιφέρεια Αττικής πλησιάζει ακόμη περισσότερο. Η σύμβαση ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Περιφέρεια Αττικής αναφέρει τον μάξιμουμ χρόνο για μεγάλα δημόσια έργα και κάνει λόγο για διάστημα 22-35 μηνών.

Αυτό πάντως δεν σημαίνει, ότι το ταχύτερο διάστημα που θα ολοκληρωθεί το έργο είναι 22 μήνες. Αποτελεί συνήθη πρακτική στα δημόσια έργα, ώστε να μην υπάρξουν ζητήματα με ρήτρες και εγγυήσεις, να δίνονται μεγαλύτερες προβλέψεις από τις πραγματικές.

Επίσης, ο διαγωνισμός για την υπογειοποίηση προχωρά και τον Ιούνιο θα ξεκινήσουν τα πρώτα έργα πέριξ του γηπέδου, ώστε μάξιμουμ σε 14 μήνες να έχει ολοκληρωθεί το έργο.

Εν συνεχεία θα είναι όλα έτοιμα στο γήπεδο και στην υπογειοποίηση, θα γίνουν τα απαραίτητα test event και θα μπει η ΑΕΚ στο νέο της «σπίτι». Με δεδομένο ότι μεσολαβούν και εκλογές σε Δήμους, Περιφέρειες και Ευρωεκλογές και ακολούθως οι βουλευτικές άπαντες θα πρέπει να έχουν στο νου τους ότι ίσως κάποιες διαδικασίες πάνε πιο πίσω, αλλά και πάλι ο μεγάλος στόχος της ΑΕΚ δεν αλλάζει. Την σεζόν 2020/21 η ΑΕΚ θα μπει στο νέο της «σπίτι» και είναι κάτι που δεν… αλλάζει.

Δείτε επίσης

Ολη η συνέντευξη του Θωμά Μαύρου στην ΕΡΤ -Οσα είπε για ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη και «Αγιά Σοφιά» (VIDEO)

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Θωμά Μαύρου