Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

ΔΕΑΒ: «Αποβίβαση 3 πούλμαν οπαδών του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, τυχαία δεν έπεσαν πάνω στην αποστολή της ΑΕΚ»

Ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ γράφει στην έκθεση του για τα όσα απίστευτα έγιναν στο ΟΑΚΑ στον τελικό του Κυπέλλου

0 0

Είναι πραγματικά απίστευτα όσα σημειώνει στην έκθεση του ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ, Ανδρέας Νιγιάννης για τα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ στον τελικό του Κυπέλλου όπως αναφέρει το dikografies.blogspot.com.

Εκεί εκτός από τα γεγονότα, εκφράζεται και η απορία για το πως πήραν στα χέρια τους προκλήσεις VIP οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ χαρακτηρίζοντας «άστοχη» την τοποθέτησή τους στις θέσεις των VIP, κάτι που δημιούργησε κινδύνους ώστε να συμβούν τα χειρότερα. Μάλιστα τονίζει πως «ουδέποτε στη σύσκεψη ασφαλείας δόθηκε άδεια να βρίσκονται οποιοιδήποτε φίλαθλοι στη θύρα VIP».

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί το γεγονός, ότι από τα μεγάφωνα του ΟΑΚΑ λίγο πριν την έναρξη του τελικού, δόθηκε η εντολή για μετακίνηση των οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στις θύρες 23 και 31 αντίστοιχα, σε διαφορετική περίπτωση θα γινόταν εκκένωση του γηπέδου. Τίποτα από τα δύο ωστόσο δεν συνέβη.

Η έκθεση του παρατηρητή αναφέρει:

«Στις 18:20 έφτασαν 3 πούλμαν που αποβίβασαν φιλάθλους του ΠΑΟΚ που δεν είχαν καμία σχέση με μέλη οικογενειών ποδοσφαιριστών, χορηγών, παλαιών αθλητών, επισήμων. Μπήκαν από την κεντρική είσοδο VIP και κατέλαβαν θέσεις στη θύρα VIP. Η είσοδός τους κράτησε αρκετή ώρα γιατί στον έλεγχο ήσαν ελάχιστοι αστυνομικοί, παρά την τεράστια δύναμη της Αστυνομίας στο γήπεδο. Όσο περίμεναν τη σειρά τους να μπουν στο γήπεδο, πέρασαν ανάμεσά τους και μεμονωμένοι φίλαθλοι με τα διακριτικά της ΑΕΚ. Επίσης στο χώρο βρίσκονταν πλήθος ανθρώπων με διαπιστεύσεις αλλά και χωρίς διαπιστεύσεις. Ουδείς γνωρίζει ποια ήταν η αρμοδιότητα του καθενός.

Ευτυχώς όταν έφτασε η αποστολή της ΑΕΚ, τυχαία δεν συναντήθηκαν. Μετά την είσοδο των ποδοσφαιριστών στο γήπεδο και τον αγωνιστικό χώρο, άρχισε η είσοδος οπαδών της ΑΕΚ στη θύρα VIP, χωρίς και αυτοί να είναι μέλη οικογενειών αθλητών, χορηγοί, παλαιοί αθλητές, επίσημοι.

Ουδέποτε στη σύσκεψη ασφαλείας δόθηκε άδεια να βρίσκονται οποιοιδήποτε φίλαθλοι στη θύρα VIP. Σημειωτέον δε πως η τοποθέτηση των ως άνω φιλάθλων έγινε εκατέρωθεν των κεντρικών θέσεων επισήμων και κατά μήκος της σκάλας που οδηγεί στον αγωνιστικό χώρο, με διαδρόμους επικοινωνίας και κοινό το χώρο του αναψυκτηρίου εντός του γηπέδου.

Αντιλαμβάνεστε πόσο άστοχη ήταν η τοποθέτηση των φιλάθλων αυτών στις συγκεκριμένες θέσεις, με την απορία ποιος έδωσε τις προσκλήσεις, με κίνδυνο να συμβούν χειρότερα από όσα συνέβησαν. Οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων ήσαν εξαιρετικά δύσκολα διαχειρίσιμοι, βρίζονταν με αισχρά συνθήματα, απειλούσαν, έκαναν χειρονομίες, είχαν πρόθεση να ορμήσουν για να συμπλακούν μεταξύ τους, παρά την τοποθέτηση μεγάλου αριθμού ανδρών ΜΑΤ και ΥΜΕΤ»

To LifeNews.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα