Χιμένεθ: «Έχουμε δείξει ποιος είναι ο καλύτερος στο γήπεδο- Περήφανοι για το έργο που επιτελούμε»

Ο Προπονητής της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα και την βία στην χώρα μας

Στην Ισπανία και συγκεκριμένα στο abc.es, μίλησε ο προπονητής των πρωταθλητών, Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ανδαλουσιανός τεχνικός αναφέρθηκε φυσικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ, τονίζοντας ότι οι φίλαθλοι χρειάζονταν πολύ τον τίτλο, ενώ δήλωσε ότι έχουν αποδείξει ποιος είναι ο καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο.

«Αυτή η νίκη μετά από τόσο πολύ χρόνια είναι πολύ ωραία. Οι άνθρωποι εδώ χρειάζονταν πολύ έναν τίτλο. Η ομάδα έχει περάσει από δύσκολες στιγμές και παραμένει η ομάδα που ήταν σε όλη τη λαμπρότητά της. Αυτό το πρωτάθλημα ήταν πολύ μεγάλο. Έχουμε δείξει ποιος είναι ο καλύτερος στο γήπεδο». «Τα τελευταία χρόνια κερδίσαμε συνεχώς τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Είμαστε πολύ περήφανοι για το έργο που επιτελούμε».

Στην συνέχεια μίλησε για τα αίσχη της Τούμπας: «Ήταν ατυχές περιστατικό. Όταν είδαμε τις εικόνες αργότερα συνειδητοποιήσαμε τη σοβαρότητα του θέματος».

Παράλληλα, μίλησε και για την βία στην χώρα μας, υπερασπίζοντας τους Έλληνες:«Η βία στο ελληνικό ποδόσφαιρο αποτελεί προκατάληψη. Υπάρχουν πολλές χώρες με μεγαλύτερη βία στο ποδόσφαιρο. Οι Έλληνες είναι παθιασμένοι. Δυστυχώς δύο γεγονότα έλαβαν χώρα φέτος. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία περικλείεται με αυτές τις φήμες, επειδή η Ελλάδα περνάει κάποιες δύσκολες στιγμές. Δεν είναι μία βίαιη χώρα».  «Έχει πολύ ήλιο, τα νησιά είναι παράδεισος. Οι Έλληνες έρχονται από μία σκληρή κρίση και φαίνεται να σηκώνονται».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην Σεβίλλη: «Προτεραιότητά μου είναι να κερδίσει η ομάδα το Κύπελλο, πρέπει να απολαύσουμε αυτό που κάνουμε. Αλλά ο καθένας ξέρει πως η Σεβίλλη είναι σαν το σπίτι μου και αν υπάρξει επαφή οποιαδήποτε στιγμή θα την ακούσω».

Δείτε επίσης

Δίπλα στην αγαπημένη του ΑΕΚ ανάμεσα στον κόσμο ο Παύλος Παπαϊωάννου (ΦΩΤΟ)

Είδε την αγαπημένη του ΑΕΚ ο Παύλος Παπαϊωάννου