«Αγιά Σοφιά»: 10 μαγικές φωτογραφίες από τον «Ναό»

Μαγικά κλικς από το… ομορφότερο μέρος του πλανήτη

Σχεδόν 3 χρόνια κλείνουν οι εργασίες στην «Αγιά Σοφιά». Μέσα στον Απρίλιο το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια θα συμπληρώσει 1000 ημέρες εργασιών και η προσμονή των φίλων της Ένωσης να μπουν στο νέο τους σπίτι αυξάνεται.

Τη δεδομένη στιγμή οι εργασίες επικεντρώνονται έξω από την Αγιά Σοφιά όπου από τις αρχές της εβδομάδας έχει ξεκινήσει να υλοποιείται και επίσημα η υπογειοποίηση. Ένα έργο άρρηκτα συνδεδεμένο με τη λειτουργία του γηπέδου που θα συμβάλει παράλληλα και στη δημιουργία πάρκου, το οποίο θα αναμορφώσει όλη την περιοχή. Ήδη πολύ πριν ξεκινήσουν τα έργα στα τέλη Ιουλίου του 2017, είχε επισημανθεί ότι το νέο σπίτι της ΑΕΚ δεν θα ήταν ένα ακόμα γήπεδο. Η Αγιά Σοφιά δεν θα έμοιαζε σαν τα άλλα γήπεδα, αλλά θα αποτελούσε κάτι το ξεχωριστό. Κάτι μάλιστα το οποίο ήδη μπορεί να διακρίνει κανείς και πολύ περισσότερο θα γίνεται αντιληπτό όταν σε ένα χρόνο και μερικούς μήνες από σήμερα η Ένωση μπει στην Αγιά Σοφιά.

Ένα αθλητικό κέντρο μνήμης και πολιτισμού, το οποίο εκτός του ότι θα αποτελεί το νέο σπίτι της ΑΕΚ, θα έχει τις ρίζες του στην ιστορία του συλλόγου από την Πόλη, περιλαμβάνοντας τα δύο μουσεία, εκείνο της ΑΕΚ και αυτό του Προσφυγικού Ελληνισμού.

Από την πρώτη μέρα της κατασκευής της Αγιά Σοφιάς μέχρι και σήμερα έχουν τραβηχτεί ορισμένες εντυπωσιακές φωτογραφίες, τις οποίες αν κανείς τις «πειράξει», τότε είναι σαν να δημιουργεί έναν πίνακα ζωγραφικής. Εμείς πήραμε δέκα από αυτές και τις κάναμε να δείχνουν σαν ένα καλλιτεχνικό έργο, δίνοντας στο καθένα και ένα όνομα.

Πηγή: Gazzeta.gr

Δείτε επίσης

Το… κλείδωμα του Βράνιες στον Καρέρα (ΦΩΤΟ)

Ο Ογκνιεν Βράνιες είναι γνωστό…. πειραχτήρι! Ο Βόσνιος στόπερ λατρεύει να βρίσκεται στην ΑΕΚ και …