Ταυτοποιούνται από την ΕΛ.ΑΣ οι 10 «άγνωστοι» των επεισοδίων!

Δύο άγνωστες μέχρι τώρα έρευνες που πραγματοποιεί  τις τελευταίες ημέρες  η ΕΛΑΣ – χωρίς να έχει κυκλοφορήσει δημοσίως οτιδήποτε – ίσως δώσουν μία νέα τροπή στα επεισόδια του αγώνα κυπέλλου Ολυμπιακός-ΑΕΚ της Μ.Πέμπτης.

Είναι μάλιστα πιθανό, τα δεδομένα αυτών των ερευνών να έχουν «αθλητική χρήση» και να επηρεάσουν έρευνες και των αρμοδίων ποδοσφαιρικών πειθαρχικών οργάνων.

Μέχρι στιγμής ήταν γνωστή η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ που ανέφερε ότι «μετά την λήξη αγώνα ποδοσφαίρου για τον α’ ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος 2016-2017, μεταξύ των ομάδων «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Α.Ε.Κ.» που διεξήχθη την 19:30 ώρα της 13-04-2017 στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης, ενώ οι αποστολές των ομάδων είχαν περάσει την φυσούνα και κατευθύνονταν προς τα αποδυτήρια, δέκα (10) περίπου άτομα, οι περισσότεροι χωρίς να φέρουν κάποια διαπίστευση ή διακριτικά κάποιας ομάδας, κινήθηκαν απειλητικά προς παίκτες της ομάδας της Α.Ε.Κ. και μέλη της αποστολής της. Τότε επενέβη η Α-314 διμοιρία της Υ.ΜΕ.Τ, και αρχικά απώθησε τα άτομα. Στη συνέχεια η ένταση κλιμακώθηκε και στο σημείο προσέγγισαν περίπου σαράντα (40) άτομα, κάποιοι εκ των οποίων έφεραν διακριτικά της ομάδας του Ολυμπιακού και επιτέθηκαν απρόκλητα με τα χέρια και τα πόδια σε βάρος των αστυνομικών της διμοιρίας Α-314 Υ.ΜΕ.Τ. ενώ στο σημείο προσήλθε για ενίσχυση και η Α-311 διμοιρία της Υ.ΜΕ.Τ, με την παρέμβαση της οποίας αποκλιμακώθηκε η ένταση» .

Στην ίδια ανακοίνωση υπήρχαν αναφορές για τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών σε αυτά τα επεισόδια.

Επιπλέον η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας ήταν γνωστό ότι είχε  σχηματίσει δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων που συμμετείχαν στην ομάδα των 40 φανατικών οπαδών που επιτέθηκαν σε δεύτερη φάση στα VIP του γηπέδου Γ Καραισκάκης εναντίον των ΜΑΤ .

Τώρα όμως διαπιστώνεται ότι υπάρχουν δύο ακόμη έρευνες.

ΠΡΩΤΗ ΕΡΕΥΝΑ: Είναι αυτή που έχει ζητηθεί από την Εισαγγελία Πειραιώς στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της ΕΛΑΣ σχετικά με τα επεισόδια της πρώτης φάσης , μέσα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού όπου φαίνεται να προκλήθηκαν κι ορισμένοι από τους τραυματισμούς των τεσσαρωναστυνομικών. Με κύριο στόχο να αναγνωρισθούν οι δράστες της επίθεσης.

Ετσι ώστε αυτό που αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για «δέκα (10) περίπου άτομα, οι περισσότεροι χωρίς να φέρουν κάποια διαπίστευση ή διακριτικά κάποιας ομάδας» που προκάλεσαν τα αρχικά επεισόδια αυτά να αποκτήσουν όνομα και να υπάρχει πλήρης ταυτοποίηση τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν καταθέσει τουλάχιστον 5-6 αστυνομικοί των ΜΑΤ, ενώ πιθανολογείται ότι θα κληθούν για κατάθεση και αθλητές και παραγοντες των δύο ομάδων.

Επιπλέον αναμένεται να ζητηθεί τυχόν βιντεοληπτικό  υλικό.  Σύμφωνα με πληροφορίες  η έρευνα είναι περίπου στην «μέση» της διάρκειας  της κι από τις δικαστικές αρχές έχει ζητηθεί η ολοκλήρωση της το ταχύτερο δυνατόν.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΡΕΥΝΑ: Η έρευνα αυτή έχει το χαρακτήρα Eνορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) και πραγματοποιείται στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ. Κι αυτό προκειμένου να διαπιστωθεί αν ευσταθούν οι κατηγορίες ανθρώπων του Ολυμπιακού για ξυλοδαρμούς υπαλλήλων του ποδοσφαιρικού τμήματος από τα ΜΑΤ και για «απρόκλητες επιθέσεις των αστυνομικών σε βάρος αθλητών και παραγόντων».

Προκειμένου να υπάρχει πλήρης διερεύνηση  της ΕΛΑΣ όλων των πτυχών της υπόθεσης και να μην υπάρχουν αιχμές για «μεροληψία» από τις διωκτικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία της ΕΛΑΣ έχει ζητήσει κι έχει λάβει εσωτερικές , αναλυτικές αναφορές για τα τεκταινόμενα στο γήπεδο «Γ. Καραισκάκης» από όλες τις υπηρεσίες που είχαν εμπλοκή σε όσα συνέβησαν στο ντέρμπι του Κυπέλλου.

πηγή  sdna

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *