Τον Σεπτέμβρη η δίκη Γκαγκάτση, Γκιρτζίκη για τα τηλεοπτικά της ΕΠΟ

Αναβλήθηκε για τις 23 Σεπτεμβρίου 2019

Αναβολή για τις 23 Σεπτεμβρίου 2019 έδωσε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην δίκη για την υπόθεση της πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος την διετία 2004-2006, όπου κατηγορούμενοι για απιστία σε βαθμό κακουργήματος είναι οι Βασίλης Γκαγκάτσης, Γιώργος Γκιρτζίκης, Βασίλης Χατζηαποστόλου, Γιώργος Σιντόρης, Γιάννης Οικονομίδης, Σωκράτης Παπαδόπουλος, Πασχάλης Παπαδόπουλος και Γιώργος Κόγιας.

Αιτία της αναβολής ήταν η αδυναμία να παραστεί στο δικαστήριο ο δικηγόρος του Βασίλη Γκαγκάτση, Αλέξης Κούγιας…

Η αναβολή της υπόθεσης συνεπάγεται και αλλαγή στην σύνθεση του δικαστηρίου που θα δικάσει πλέον στις 23 Σεπτεμβρίου. Κάτι που σημαίνει ότι θα αλλάξει και ο εισαγγελέας της έδρας, Χαράλαμπος Τζώνης, ο οποίος είναι εισαγγελέας της έδρας και στην υπόθεση του σκανδάλου με την «Κάρτα Υγείας» της ΕΠΟ, έχοντας προτείνει για την συγκεκριμένη υπόθεση την ενοχή 13 κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και οι Γκαγκάτσης, Γκιρτζίκης, Οικονομιδής, Χατζηαποστόλου και Σιντόρης.

Το ιστορικό

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση που αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβρη και πάντα σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το 2004 η ΕΠΟ ήθελε να πουλήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου για δύο αγωνιστικές περιόδους (2004-2005, 2005-2006) και πήρε προσφορές από όσους ενδιαφέρονταν να τα αγοράσουν.

Τελικά ο διαγωνισμός κηρύχτηκε άγονος, καθώς καμία προσφορά δεν ήταν πάνω από 10 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η ομοσπονδία να προκηρύξει νέο διαγωνισμό.

Οι εταιρίες που είχαν καταθέσει προτάσεις αρνήθηκαν να συμμετέχουν στο νέο διαγωνισμό, με μία νέα εταιρεία να παίρνει τα δικαιώματα του Κυπέλλου για τη σεζόν 2004-2005 έναντι μόλις 1,1 εκατ. ευρώ, ποσού πολύ μικρότερου από τις προτάσεις που είχαν αρχικά κατατεθεί!

Στη συνέχεια η εταιρεία που πήρε τα δικαιώματα τα πούλησε στην ΕΡΤ βγάζοντας κέρδος 300.000 ευρώ, με τη δημόσια τηλεόραση να βγαίνει επίσης κερδισμένη, καθώς η πρόταση που είχε καταθέσει αρχικά για τις δύο χρονιές ήταν 6,1 εκατ. ευρώ!

Για το λόγο αυτό τα μέλη της διοίκησης της ΕΠΟ κατηγορούνται για απιστία, καθώς με τις ενέργειές τους φέρονται να προκάλεσαν ζημία στην περιουσία της ομοσπονδίας.

Δείτε επίσης

«Βόμβες» ΕΡΤ σε Super League: «Δεν μεταδίδουμε τους αγώνες σε Λαμία, Βικελίδης, Περιστέρι»

Απίστευτα πράγματα λίγες μόνο μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *