Στα σχοινία ο Γιαννακόπουλος από την Euroleague

Ο Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε για τη διαμάχη του με τον πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και αποκάλυψε ότι όλες οι ομάδες της Euroleague έχουν στραφεί εναντίον του, λόγω της συμπεριφοράς του

Ο Τζόρντι Μπερτομέου, μίλησε για την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ίδιο και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για κάτι προσωπικό. Μάλιστα, ο ισχυρός άνδρας της Euroleague αποκάλυψε ότι η συμπεριφορά του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει στρέψει όλες τις ομάδες της διοργάνωσης εναντίον του.

Ο πρόεδρος της Euroleague τόνισε ακόμα ότι ο Οργανισμός δεν χρειάζεται να καταστρώσει plan b σε για την περίπτωση που ο ΠΑΟ φύγει από τη διοργάνωση αφού όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «ισχύει το plan-A με την παρουσία του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση».

Ο Μπερτομέου μίλησε και πάλι για τη συμπεριφορά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, την οποία χαρακτήρισε «βλαπτική για τη διοργάνωση», ξεκαθαρίζοντας πως «δεν πρόκειται για μεταξύ μας αντιπαράθεση». Τέλος, έριξε ξανά γέφυρες επικοινωνίας στον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, επισημαίνοντας ότι ο ίδιο είναι έτοιμος να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Τζόρντι Μπερτομέου στους αθλητικούς συντάκτες που βρέθηκαν το φάιναλ φορ της Euroleague:

«Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα της EuroLeague και ούτε εμείς, ούτε αυτοί έχουμε καμία πρόθεση να διακόψουμε αυτή τη σχέση. Υπάρχουν τα γνωστά ζητήματα με τη συμπεριφορά του κ. Γιαννακόπουλου, στην οποία αντιδράσαμε συλλήβδην, ως οφείλαμε, αλλά είμαι πάντοτε διαθέσιμος και θα χαρώ να καθίσουμε τις επόμενες ημέρες στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουμε.

Τον τελευταίο μήνα άκουσα και διάβασα πολλά, αλλά δεν απαντήσαμε εν ονόματι της αξιοπρέπειας που πρέπει να υφίσταται. Η EuroLeague απεχθάνεται τις δημόσιες αντιπαραθέσεις με τις ομάδες που άλλωστε είναι οι ιδιοκτήτες και οι μέτοχοί της και έχουμε ως σταθερή πολιτική να συζητάμε και να λύνουμε εκ των ενόντων και με αμοιβαίο σεβασμό τα ζητήματα, τα οποία ανακύπτουν. Δεν θέλω και δεν βρίσκω τον λόγο να μιλήσω αυτή τη στιγμή για το ενδεχόμενη μείωσης των ποινών που έχουν επιβληθεί στον Παναθηναϊκό. Αυτά θα τα συζητήσουμε μεταξύ μας…

Για να βρεθεί η χρυσή τομή, ο κ. Γιαννακόπουλος πρέπει να σέβεται και να τηρεί τους κανόνες συμπεριφοράς, τους οποίους άλλωστε έχουν εγκρίνει και ψηφίσει όλες οι ομάδες, και να μείνει πιστός στις αρχές της διοργάνωσης. Ασφαλώς και δεν σκέπτομαι ποια ομάδα θα αντικαταστήσει τον Παναθηναϊκό εάν φύγει. Δεν υπάρχει λόγος να καταστρώσουμε ένα plan-B, διότι ισχύει το plan-A με την παρουσία του στη διοργάνωση.

Δεν πρόκειται για μια μεταξύ μας αντιπαράθεση. Από τη στιγμή που η συμπεριφορά του είναι βλαπτική για τη διοργάνωση, όλες οι ομάδες έχουν στραφεί εναντίον του, διότι δεν ανέχονται να θιγεί κατ’ ελάχιστον αυτό που έχουμε «χτίσει» εδώ και δέκα οκτώ χρόνια. Δεν θέλουμε να δώσουμε δικαιώματα σε καμιά ομάδα να διαμαρτυρηθεί διότι επιφυλάσσουμε ευνοϊκή μεταχείριση σε κάποιον άλλο εταίρο, αλλά ούτε και να ανοίξουμε τον ασκό του Αιόλου. Είμαι ο τελευταίος που θα προσωποποιούσε μια τέτοια υπόθεση».

Στο τέλος, ο Τζόρντι Μπερτομέου απάντησε ως προς τις κατηγορίες από πλευράς Παναθηναϊκού για οικονομική αδιαφάνεια στη Euroleague: «Δεν ισχύουν οι αιτιάσεις του Παναθηναϊκού περί δήθεν οικονομικής αδιαφάνειας. Ο κ. Μάνος Παπαδόπουλος είναι παρών σε όλες τις συνελεύσεις και γνωρίζει πολύ καλά πώς εξελίσσονται οι διαδικασίες».

Δείτε επίσης

«Βόμβες» ΕΡΤ σε Super League: «Δεν μεταδίδουμε τους αγώνες σε Λαμία, Βικελίδης, Περιστέρι»

Απίστευτα πράγματα λίγες μόνο μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *