Τελευταία Νέα

Στα άκρα η κόντρα Ευρωλίγκας με Γιαννακόπουλο

Ο Τζόρντι Μπερτομέου ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά πως το… θέμα η Ευρωλίγκα το έχει με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και όχι με τον Παναθηναϊκό

ΟΤζόρντι Μπερτομέου τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός ανήκει στην Ευρωλίγκα, ενώ ξεκαθάρισε πως το «θέμα» της διοργάνωσης έχει να κάνει μόνο με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και όχι γενικότερα με τον σύλλογο.

Από ‘κει και πέρα, ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας δήλωσε ανοικτός σε συνάντηση με τους «πράσινους», ενώ δήλωσε πως το καλεντάρι δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε την επόμενη σεζόν, αποκλείοντας, δηλαδή, το ενδεχόμενο της διακοπής κατά την διεξαγωγή των προκριματικών αγώνων των εθνικών ομάδων.

«Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα της Ευρωλίγκας. Έχουμε θέμα με άτομο και όχι με τον σύλλογο. Εάν μας ζητήσουν να συνάντηση, θα ήταν χαρά μας να συναντηθούμε», δήλωσε αρχικά ο Τζόρντι Μπερτομέου για την κόντρα με τον Παναθηναϊκό και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα με τη FIBA:

«Τα παράθυρα της FIBA είναι μία διαδικασία που δεν θα δουλέψει ποτέ καλά. Είμαι έτοιμοι να μελετήσουμε κάθε πρόταση από τη FIBA και να βρούμε μία λύση για τα παράθυρα, προσφέροντας το καλύτερο. Είμαστε ανοικτοί για οποιαδήποτε συζήτηση. Οι εθνικές ομάδες αξίζουν τους καλύτερους παίκτες τους στο παρκέ, αλλά με τα παράθυρα αυτό δεν είναι εφικτό. Δεν περιμένω να γίνει κάποια αλλαγή στο καλεντάρι της Ευρωλίγκας την επόμενη σεζόν (σ.σ. δεν υπάρχει περίπτωση διακοπής για τα παράθυρα)».

Για το αν θα υπάρξει κι άλλη επέκταση στην Ευρωλίγκα: «Στα επόμενα τέσσερα χρόνια δεν βλέπουμε κάποια άλλη επέκταση (σ.σ. από το 2019 η Ευρωλίγκα θα έχει 18 ομάδες). Η επόμενη κίνηση που θα κάνουμε, θα είναι να αυξήσουμε τις ομάδες που θα προέρχονται από το Eurocup, αλλά στον επόμενο κύκλο συζητήσεων».

Για τις νέες ομάδες που θα μπουν στη διοργάνωση: «Είμαστε απόλυτα σίγουροι για την Μπάγερν Μονάχου και είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε μία πολύ καλή ομάδα και από τη Γαλλία επίσης. Η γερμανική αγορά είναι έτοιμη για να έχει μία νέα ομάδα στην Ευρωλίγκα. Η Μπάγερν απευθύνεται σε μία σημαντική αγορά με ξεκάθαρη φιλοδοξία για το μέλλον. Από ‘κει και πέρα, πιστεύω ότι η Μπουντούτσνοστ θα πληροί τις όρους συμμετοχής της Ευρωλίγκας και δουλεύει πολύ σκληρά γι’ αυτό».

Για το αν θα αλλάξει η διεξαγωγή του Final Four: «Δεν πρόκειται να αλλάξουμε το σύστημα του Final Four. Αυτό είναι το ενδεικτικό του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Το Final Four είναι ο σωστός τρόπος».

Για τα χρήματα που παίρνει η ομάδα που κατακτά το τρόπαιο: «Ο νικητής της Ευρωλίγκας παίρνει 1 εκατ. ευρώ. Ποτέ δεν μοιράζουμε περισσότερα χρήματα από τα έσοδά μας. Ποτέ δεν επιδοτούμε τη διοργάνωση».

Δείτε επίσης

Οι Έλληνες «ψήφισαν»… λεσβιακό πορνό για το 2019-Τα στατιστικά του Pornhub! (ΦΩΤΟ)

Η χώρα μας πάντως δεν βρίσκεται στην λίστα με τις 20 χώρες που έχουν τους περισσότερες επισκέπτες στο PornHub