Παρέμβαση Αρείου Πάγου: Αυτόφωρο και για τις δηλώσεις που παράγουν οπαδικό μίσος!

Μεγάλες αλλαγές προ των πυλών

O αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης σύμφωνα με την «Δίκη» θα αποστείλει εγκύκλιο στους τρεις αθλητικούς εισαγγελείς της χώρας (Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης) για να παρεμβαίνουν σε κάθε περιστατικό που κρίνουν ότι συνιστά υποκίνηση αθλητικής βίας.

Ο κ. Βουρλιώτης, ο οποίος είναι ο ανώτατος Έλληνας αθλητικός εισαγγελέας, στην εγκύκλιό του θα απαιτεί αυστηρή εφαρμογή του αθλητικού νόμου για τη βία. Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπαίνουν πλέον δηλώσεις προέδρων και ποδοσφαιρικών παραγόντων, ποδοσφαιριστών και προπονητών πριν, μετά και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι τρεις αθλητικοί εισαγγελείς θα πρέπει να ελέγχουν αναρτήσεις στο διαδίκτυο, δημοσιεύματα, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές που ενδέχεται να υποκινούν οπαδικό μίσος.

Σε κάθε περίπτωση, θα διενεργούν προκαταρκτική εξέταση και θα προχωρούν σε άσκηση ποινικής δίωξης, καθώς επίσης και σε εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας. Προηγήθηκε η ευαισθητοποίηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Βουρλιώτη να επιληφθεί για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα και έξω από αυτά.

Δείτε επίσης

Αδελφή Βούλγαρου οπαδού: «Είναι φόνος, πέθανε από χτυπήματα στο στομάχι»

Δολοφονία χαρακτήρισε τον θάνατο του αδελφού της