Πάει για… τέλος του χρόνου η ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου στη Βουλή

Οσα είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά το τέλος της σημερινής σύσκεψης

Τη σύσταση Επιτροπής για τη βία και τα στημένα, που μεταξύ άλλων, θα εξετάσει τον αθλητικό νόμο 2725/1999 και θα προτείνει αλλαγές, προχωρεί το υφυπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με ΕΠΟ, ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ, Σούπερ Λιγκ 1 και 2, όπως προκύπτει από τη σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης (11/9).

Στην Επιτροπή θα είναι ο σύμβουλος ασφαλείας της ΟΥΕΦΑ στα γήπεδα, Μαρκ Τίμερ και ο διευθυντής του τομέα της ακεραιότητας της ΦΙΦΑ, Νίκολας Ραουντέσκι, οι «κορυφαίοι στους τομείς τους», όπως τους αποκάλεσε ο διευθυντής των εθνικών ομοσπονδιών της ΦΙΦΑ, Ζόραν Λάκοβιτς, συμπληρώνοντας ότι δεν θα βρίσκονται μόνιμα στην Ελλάδα.

«Χαίρομαι διότι αναπτύσσεται μια στενή σχέση. Χτίζεται αξιοπιστία και εμπιστοσύνη. Η Ελλάδα και η σημερινή κυβέρνηση είμαστε αποφασισμένοι να προσφέρουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο ποιότητα και όλα αυτά θα τα αναβαθμίσουμε. Ξέρουμε ότι δηλώσεις ανάλογες έχουν γίνει πολλές κατά το παρελθόν, θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν. Χαιρόμαστε που από πλευράς ΟΥΕΦΑ δύο στελέχη με πολύ καλές γνώσεις στα θέματα που ανέφερα πριν, θα συμμετέχουν στην Επιτροπή και πολύ σύντομα ελπίζουμε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουμε βάλει, αρχές Δεκέμβρη, τέλος Νοέμβρη, ή το αργότερο με το νέο έτος, να είμαστε σε θέση να φέρουμε προς ψήφιση το νέο αθλητικό νόμο με όλες τις βελτιώσεις που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών. Αυτός είναι ο στόχος, να δουλέψουμε εντατικά για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό και κυρίως να απαντήσουμε σε όλα αυτά τα προβλήματα που εμφανίζει ένας νόμος γερασμένος που προσφάτως βελτιώθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά υπάρχουν πολλά ζητήματα τα οποία όμως δεν λειτουργούν και αν τελικά εφαρμοστούν θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα απ’ ότι θα λύσουν» τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, μετά τη σύσκεψη.

Αυγενάκης: «Θεωρώ ότι η Επιτροπή θα προσφέρει πολλά»

Και κατέληξε o υφυπουργός Αθλητισμού… «Η Επιτροπή έχει καθαρά συμβουλευτικό ρόλο, αφετέρου από το βάρος που προκύπτει λόγω της ιδιότητας που ο καθένας από τα μέλη θα έχει, είναι αυτονόητο ότι θα σημαίνει και κάτι, κάτι παραπάνω από τη συμβουλή. Θεωρώ ότι αυτή η ομάδα εργασίας θα προσφέρει πολλά πέρα από τη συμβουλή για ένα καλό νομοθέτημα. Θα κάνει προτάσεις προς την Πολιτεία κι εμείς θα αποφασίζουμε».

Δείτε επίσης

Έστειλαν απειλητικό μήνυμα στη Νικολούλη και εκείνη απάντησε στον αέρα (VIDEO)

H Αγγελική Νικολούλη απάντησε στο απειλητικό μήνυμα που δέχθηκε στον αέρα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ»