Πάει για… δανεισμό του Μολέδο ο Ολυμπιακός

Προσπάθειες να πάρει τον Ροντρίγκο Μολέδο ως… δανεικό κάνει ο Ολυμπιακός

Με βάση τα ρεπορτάζ και τις πληροφορίες που «φουντώνουν» ολοένα και περισσότερο εδώ και 2-3 μέρες απ’ την πλευρά του Ολυμπιακού, οι Πειραιώτες έχουν ως βασικό, μεταγραφικό στόχο τους για το καλοκαίρι τον Ροντρίγο Μολέδο, όπως αναφέρει το contra.gr.

Πριν από τρεις μήνες ο Βραζιλιάνος στόπερ αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ιντερνασιονάλ, την ομάδα απ’ την οποία τον είχαν αποκτήσει οι «πράσινοι» τον Γενάρη του ’16.

Λογικό να υπάρχει ακόμη ενδιαφέρον, αφού και τον περασμένο χειμώνα οι Πειραιώτες προσπάθησαν -μέσω απευθείας διαύλου τους με στενούς συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου- ν’ αποκτήσουν τον Μολέδο, τις ημέρες που παιζόταν «θρίλερ» μεταγραφής του στον ΠΑΟΚ.

Όπως φαίνεται, ο Ολυμπιακός έχει ξαναμπεί «ζεστά» στη διεκδίκησή του, έχοντας κάνει απευθείας συζητήσεις (και) με την αδερφή του Ραφαέλα, η οποία λειτουργεί -ως ένα βαθμό- ως «άτυπη» μάνατζέρ του.

Υπάρχει βεβαίως σε όλο αυτό και μία παράμετρος την οποία πρέπει να έχουν άπαντες υπ’ όψιν τους.

Στα τελικά έγγραφα αποδέσμευσης του Μολέδο από τον Παναθηναϊκό προς την Ιντερνασιονάλ (αντί μόλις 150.000€), οι «πράσινοι» έβαλαν και μία ρήτρα ύψους 2 εκατ. ευρώ σε ενδεχόμενη επιστροφής του στην Ελλάδα και μεταπώλησής του απ’ τον βραζιλιάνικο σύλλογο σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ. Με απλά λόγια εάν κάποιος εκ των υπολοίπων της ελληνικής «big-4» κινηθεί για να αγοράσει τον 31χρονο αμυντικό από την Ιντερνασιονάλ, θα πρέπει να πληρώσει το εν λόγω στους «πράσινους».

Βεβαίως, όπως σε όλες τις μεταγραφικές περιπτώσεις, υπάρχει ένα «παραθυράκι» που μπορεί να το εκμεταλλευτεί όποιος εκ των υπολοίπων «μεγάλων» της Superleague κινηθεί για τον Μολέδο.

Η ρήτρα των 2 εκατ. ισχύει μόνο για αγορά του, όχι όμως και για… δανεισμό του. Εάν δηλαδή ο Ολυμπιακός (στην προκειμένη περίπτωση) κινηθεί για να αποκτήσει τον Μολέδο ως δανεικό από την Ιντερνασιονάλ, παρακάμπτεται το εμπόδιο του «τριφυλλιού».

Αντίστοιχα ισχύει και σε ενδεχόμενη απόκτηση του παίκτη ως «ελεύθερο», αφού η FIFA θεωρεί τις συγκεκριμένες ρήτρες «καταχρηστικές» σε περιπτώσεις δανεισμών ή μεταπήδησης ενός ποδοσφαιριστή με ελευθέρας σε μία άλλη ομάδα. Αυτό βεβαίως απαιτεί πλαίσιο συνεννόησης μεταξύ της ενδιαφερόμενης ομάδας (Ολυμπιακός) και της Ιντερνασιονάλ.

Αξίζει, τέλος, να επισημανθεί πως αντίστοιχες ρήτρες «επιστροφής» είχαν βάλει οι «πράσινοι» το περασμένο καλοκαίρι και σε άλλες δύο πωλήσεις κορυφαίων παικτών: του Μάρκους Μπεργκ, για τον οποίο είναι σε ισχύ ρήτρα 5 εκατ. € σε ενδεχόμενη επιστροφή του σε ομάδα της «Big-4», και του Ζέκα, για τον οποίο το ποσό είναι στα 4 εκατ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *