Ο Σαββίδης θα κληθεί για εξηγήσεις στην ΕΕΑ!

Δεν τελειώνουν εδώ τα… βάσανα για τους «ασπρόμαυρους»

Ο Ιβάν Σαββίδης αναμένεται να κληθεί την άλλη Πέμπτη (06/02) από την ΕΕΑ ώστε να δώσει εξηγήσεις για το γεγονός ότι δεν είχε δηλώσει εγκαίρως την συμμετοχή του σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει νέο κίνδυνο.

Όπως προκύπτει από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, έφτασε μόλις σήμερα πρακτικό από το ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τις 31/12/2019 όπου ο Ιβάν Σαββίδης εμφανίζεται να μετέχει με 6,5 εκατ. ευρώ σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που αντιστοιχεί στο 5,6% του μετοχικού κεφαλαίου.

Η αύξηση ήταν στο σύνολο των 28 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με την ΕΕΑ είναι μία περίπτωση παράβασης ανάλογη με εκείνη του μετοχολογίου της Ξάνθης.

Ωστόσο, άμεσα ήρθε και η αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά:

«Απόδειξη της εμμονικής προσέγγισης της ΕΕΑ είναι το γεγονός ότι την ίδια μέρα μιας σκανδαλώδους απόφασης, καλεί τον Ιβάν Σαββίδη για παράτυπη αγορά μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κάτω από το 5%! Οι επικίνδυνοι αυτοί άνθρωποι βγάζουν και πορίσματα…».

Επί της ουσίας, πάντως, στις τάξεις του ΠΑΟΚ υποστηρίζουν πως απέτυχαν ακόμη και στους υπολογισμούς των πράξεων και στο ποσοστό που έχει συμμετάσχει ο Ιβάν Σαββίδης.

Δείτε επίσης

Αυγενάκης: «Πρόθεση να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, έστω και κεκλεισμένων των θυρών»

Όσα είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού για το πρωτάθλημα