Τελευταία Νέα

Κούγιας για Δίκη των 28: «Η υπόθεση θα παραγραφεί»!

Ο γνωστός ποινικολόγος προέβλεψε πως στο τέλος τα αδικήματα θα παραγραφούν λόγω συμπλήρωσης οκταετίας!

Η «Δίκη των 28» για το ελληνικό ποδόσφαιρο πήρε σήμερα νέα αναβολή και θα συνεχιστεί στις 20 Δεκεμβρίου.

Ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος είναι μάρτυρας της υπόθεσης και βρέθηκε στο δικαστήριο, με δηλώσεις του στο «Metropolis 95.5» έκανε εκτίμηση της διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, προέβλεψε πως στο τέλος τα αδικήματα θα παραγραφούν λόγω συμπλήρωσης οκταετίας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κούγιας για τη Δίκη των 28
«Το θέμα είναι ότι ήμουν μόνος μου. Νομίζω ότι αργότερα ήρθε και ο κ. Θωμαΐδης. Αυτοί οι δύο (σ.σ. Αλαφούζος, Μελισσανίδης) είναι μηνυτές και, μάλιστα, δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής. Το ζητούμενο είναι άλλο. Αν δεν αποδειχθεί ότι οι αγώνες στήθηκαν για το στοίχημα, επειδή το απλό στήσιμο είναι πλημέλλημα, τότε η κατηγορία από κακούργημα πέφτει σε πλημέλλημα.

Οι αγώνες έγιναν το 2012 και ανάλογα με το πότε έγιναν οι αγώνες, οι πράξεις παραγράφονται με τη συμπλήρωση της οκταετίας μέχρι τον Ιούνιο του 2020. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί αυτό το δικαστήριο, να γίνει το Εφετείο και ο Άρειος Πάγος. Το Koriopolis, με περισσότερους μάρτυρες βέβαια, έκανε χρόνια να ολοκληρωθεί.

Από τώρα σας το προβλέπω, η υπόθεση αυτή θα παραγραφεί. Θα φτάσουμε σε σημείο να μην μπορεί να γίνει κάποιο από τα επόμενα δικαστήρια. Αν εγώ δεν ήμουν ο μάρτυρας σε αυτά τα δικαστήριο και δεν κινούσα τις διαδικασίες δεν θα γινόταν κανένα δικαστήριο».

Δείτε επίσης

Λόγω… αδιαθεσίας δεν πήγε στην ψηφοφορία της Λίγκας ο εκπρόσωπος της Λαμίας!

Απίστευτα πράγματα