«Οι αλλαγές έγιναν για να βγει πρόεδρος ο Σαρρής»

Μια ακόμα σοβαρή καταγγελία σε βάρος του Γιώργου Σαρρή ήρθε απ’ την πλευρά του Χρήστου Σάββα. Θέλοντας ν’ απαντήσει στις εξηγήσεις που έδωσε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ στον ανακριτή, ο επικεφαλής της ΕΠΣ Κοζάνης

sarris-σαρρηςΜια ακόμα σοβαρή καταγγελία σε βάρος του Γιώργου Σαρρή ήρθε απ’ την πλευρά του Χρήστου Σάββα. Θέλοντας ν’ απαντήσει στις εξηγήσεις που έδωσε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ στον ανακριτή, ο επικεφαλής της ΕΠΣ Κοζάνης και πρώην μέλος της ομοσπονδίας έδωσε πρόσθετη κατάθεση στον Γιώργο Ανδρεάδη.  Σ’ αυτή λοιπόν καταγγέλλει, ανάμεσα σ’ άλλα, ότι οι αλλαγές που έγιναν στους πίνακες διαιτησίες της σεζόν 2012/13 ήταν στοχευμένες, με σκοπό ν’ αυξηθούν οι πιθανότητες εκλογής του Σαρρή στην προεδρία της ΕΠΟ. Αναλυτικά η πρόσθετη κατάθεση του κ. Σάββα όπως δημοσιεύτηκε στο «soccerplus.gr»

«ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ

Του Χρήστου Σάββα

Κοζάνη, 3.03.2015

Με αφορμή την παροχή εξηγήσεων που έχει παράσχει ο Γιώργος Σαρρής στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για την υπό διερεύνηση υπόθεση και προς αποκατάσταση της αλήθειας με την επίκληση πραγματικών περιστατικών επιθυμώ να θέσω υπόψη Σας τα κάτωθι:

Α. Η «συμφωνία» την οποία επικαλείται ο κ. Σαρρής προκειμένου αμφότεροι να μην παραστούμε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας που είχε ως αντικείμενο τον καταρτισμό των πινάκων διαιτησίας για την αγωνιστική περίοδο2012 – 2013 ίσχυε έως ότου το περιεχόμενό της παραβιαστεί από τον ίδιο.

Και αυτό διότι το περιεχόμενο της «συμφωνίας» δεν περιοριζόταν μόνο στην εσκεμμένη απουσία μας από τη διαδικασία, αλλά κυρίως περιλάμβανε τη μη ύπαρξη αλλαγών, προσθηκών ή αφαιρέσεων διαιτητών από τον πίνακα της Super League, προκειμένου ενόψει των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Ομοσπονδία που είχε προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο 2012 να μη χρησιμοποιηθεί η διαιτησία ως όχημα ψηφοθηρίας.

Το δεύτερο, αλλά πιο ουσιαστικό, σκέλος της «συμφωνίας» παραβιάστηκε από τον κ. Σαρρή ο οποίος αφενός εξασφάλιζε την απουσία μου από τη συνεδρίαση και αφετέρου μέσω των κ.κ. Μπριάκου και Δούρου, οι οποίοι όπως υποστηρίζει ο Κύρος Βασάρας είχαν κάνει προεργασία ονομάτων και παρουσίασαν τις προτάσεις τους ως τετελεσμένες, διασφάλιζε την είσοδο ονομάτων στον πίνακα διαιτητών από Ενώσεις στις ψήφους των οποίων αποσκοπούσε.

Όταν αντιλήφθηκα ότι η «συμφωνία» παραβιάστηκε παρουσιάστηκα στα γραφεία της ΕΠΟ την ημέρα και την ώρα της προγραμματισμένης συνεδρίασης της ΚΕΔ προκειμένου να συμμετάσχω σε αυτήν. Όπως σας εξιστορεί και ο κ. Σαρρής ειδοποιήθηκε από τον τότε πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο για την παρουσία μου και του ζητήθηκε να παραστεί και ο ίδιος προκειμένου η επιτροπή να συνεδριάσει νόμιμα και σε πλήρη απαρτία.

Ο κ. Σαρρής αρνήθηκε να παραστεί παρότι στις 14 Αυγούστου 2012 που έγινε η συνεδρίαση της ΚΕΔ δεν είχε ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ. Στη συνέχεια υπήρξε μια συντονισμένη προσπάθεια ώστε η συνεδρίαση να γίνει χωρίς την παρουσία μου. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να μου πουν ότι θα αναβληθεί ώστε να αναχωρήσω για την ιδιαίτερη πατρίδα μου και τότε εν κρυπτό και αφού με είχαν παραπλανήσει εξασφαλίζοντας την απουσία μου να συνεδριάσουν.

Β. Είναι τελείως ανακριβές ότι στους πίνακες «δεν έγιναν μεγάλες αλλαγές σε σχέση με τους πίνακες της προηγούμενης περιόδου», όπως χωρίς ίχνος αιδούς ο Γιώργος Σαρρής ισχυρίζεται στο πλαίσιο της παροχής εξηγήσεων που έχει παράσχει για την συγκεκριμένη υπόθεση, προσθέτοντας ότι «ως προς τη SUPER LEAGUE, ένας μόλις διαιτητής βγήκε από τους πίνακες της κατηγορίας και ένας υποβιβάστηκε στη FOOTBALL LEAGUE».

Στην κατ’ εμέ παράνομη και προσχεδιασμένη διαδικασία καταρτισμού των πινάκων διαιτησίας η πραγματικότητα είναι ότι στον πίνακα της Super League προήχθησαν συνολικά επτά διαιτητές.

Πρόκειται για τους Κώστα Ιωαννίδη (από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας), Γιώργο Κύζα (Δράμας), Γιώργο Λιαχούδη (Μακεδονία), Στέφανο Μαντάκη (Ημαθίας),Μάριο Λαμπρόπουλο(Ηλείας), Σταύρο Μάνταλο (Αθήνας) και Απόστολο Αμπάρκιολη (Μακεδονίας).

Από τη Super League στη Football League υποβιβάστηκε ο Σελίμος (Λακωνίας), ενώ εκτός πινάκων έμεινε ο Κύρκος(Ηπείρου).

Σε επίπεδο βοηθών διαιτητών στη Σούπερ Λίγκα προήχθησαν οι Μπαλτάς(Αχαϊας), Φαντόπουλος(Πειραιά), Χαρίσης (Γρεβενών), Καλφόλγου(Θεσπρωτίας), Μερκενίδης(Μακεδονίας), Σίπκας (Πέλλας), Καραϊσαρίδης(Πιερίας) και Σταυρουλάκης(Ρεθύμνου).

Εκτός πινάκων τέθηκαν οι βοηθοί Αργυρός (Αθήνας), Γούκος (Ηπείρου), Τρύφων (Κέρκυρας) καθώς και οι διεθνείς Μποζατζίδης (Μακεδονίας) και Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας).

Επομένως οι αλλαγές που έγιναν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν εκτεταμένες και στοχευμένες προκειμένου να ικανοποιηθούν συγκεκριμένες Ενώσεις και συγκεκριμένα πρόσωπα, ενόψει των αρχαιρεσιών με στόχο ο τότε πρόεδρος της ΚΕΔ Γιώργος Σαρρής να διεκδικήσει με αυξημένες πιθανότητες την προεδρία της ΕΠΟ».

Δείτε επίσης

Αυτόν «χτυπάει» η ΑΕΚ για την άμυνα – Γκούμας: «Είναι νέος Άντζας»

Έχει πέρασμα από το ιταλικό πρωτάθλημα, τώρα αγωνίζεται στην Ελλάδα και είναι μόλις 20 ετών.