Επίθεση Super League κατά ΕΠΟ: «Πραξικοπηματική η απόφαση της Ομοσπονδίας»

Επίθεση Super League κατά ΕΠΟ: «Πραξικοπηματική η απόφαση της Ομοσπονδίας»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το απόγευμα της Τετάρτης, συζητήθηκε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η προσφυγή της Super League κατά της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας να μην επικυρώσει την προκήρυξή της, σε εκείνο το κομμάτι που αφορά τον αριθμό των ομάδων που θα προβιβαστούν και θα υποβιβαστούν ώστε το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20 να διεξαχθεί με 14 ομάδες.

Υπενθυμίζουμε ότι η προκήρυξη της Super League κάνει λόγο για υποβιβασμό τριών ομάδων και την άνοδο από τη Football League μόνο του πρωταθλητή, ενώ η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε να υποβιβαστούν τρεις ομάδες και να ανέβει μία (όπως ήθελε η λίγκα) αλλά να δοθεί και ένας αγώνας μπαράζ μεταξύ του 13ου της Super League με τον 2ο της Football League για μία θέση στη πρώτη τη τάξει κατηγορία.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο έδωσε στις δύο πλευρές προθεσμία ως την Παρασκευή το μεσημέρι προκειμένου να καταθέσουν υπομνήματα, συνεπώς η απόφαση αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα.

Η πλευρά της Super League υποστήριξε ότι η απόφαση της ομοσπονδίας είναι «πραξικοπηματική», επειδή ελήφθη 24 ώρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, ενώ υπογράμμισε πως η ΕΠΟ ελέγχει μόνο την νομιμότητα των προκηρύξεων και τίποτε άλλο. Τόνισε δε, ότι «αν το ξέραμε ότι θα γινόταν αυτό, μπορεί να μην πηγαίναμε σε μείωση των ομάδων σε 14 και να μέναμε 16»!

Ο νομικός σύμβουλος της λίγκας, Γιάννης Οικονομάκης ανέφερε τα εξής:

«Υπήρχε μια άτυπη, άγραφη συμφωνία μεταξύ της Super League, της ΕΠΟ και του υφυπουργού Αθλητισμού να πέσουν 3 ομάδες και να ανέβει μία. Μία μέρα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, στις 24 Αυγούστου, η ΕΠΟ αποφάσισε να γίνει και ένα μπαράζ, μεταξύ του 13ου της Super League με τον 2ο της Football League. Αυτό είναι κάτι πρωτοφανές. Παρά την “πραξικοπηματική” αυτή απόφαση της ΕΠΟ, εμείς ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα για το καλό του αθλήματος.

Η ΕΠΟ δικαιούται να κάνει μόνο έλεγχο νομιμότητας στις προκηρύξεις και όχι έλεγχο σκοπιμότητας.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που συνεδρίασε μια μέρα πριν, στις 23 Αυγούστου, δεν εξέτασε καμία άλλη πρόταση προκήρυξης, πέραν αυτής της Super League την οποία και ενέκρινε. Και η ΕΠΟ ήρθε και άλλαξε μετά την προκήρυξή μας. Παρανόμως έλαβε αυτή την απόφαση.

Εμείς, αν το ξέραμε ότι θα γινόταν αυτό, μπορεί να μην πηγαίναμε σε μείωση των ομάδων σε 14 και να μέναμε 16. Και να θέλαμε, πάντως, να αλλάξουμε την προκήρυξη, δεν γινόταν, διότι δεν προλαβαίναμε να συγκαλέσουμε Γενική Συνέλευση, αφού το πρωτάθλημα άρχιζε την επόμενη μέρα».

Με τη σειρά της η ΕΠΟ ανέφερε ότι η καθυστέρηση της έγκρισης της προκήρυξης της Super League οφείλεται σε αιτήματα αναβολών της ίδιας της διοργανώτριας αρχής, ενώ χαρακτήρισαν «δημοκρατική» την απόφαση της Ε.Ε., μια και οι προκηρύξεις ήταν αντικρουόμενες.

Ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Νίκος Μπάρτζης, σημείωσε:

«Πάντα για όλα φταίει η ΕΠΟ! Θέλει να μας πει η Super League πόσες παρατάσεις πήρε για να καταθέσει την προκήρυξή της; Δεν φταίει η ΕΠΟ που φτάσαμε ως την τελευταία μέρα. Η ΕΠΟ πάτησε στο ότι υπήρχαν δύο προκηρύξεις. Και η Football League είχε καταθέσει την δική της πολύ νωρίτερα.

Προκειμένου να εντάξει η Super League την συμφωνία που είχε με τον υπουργό, έστειλε μια προκήρυξη που δημιουργούσε πρόβλημα. Οι δύο προκηρύξεις (σ.σ. της Super League και της Football League) ήταν αντικρουόμενες και κάποιος έπρεπε να το λύσει.

Πράγματι στις 23 Αυγούστου συγκλήθηκε η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και ούτε εκεί βρέθηκε λύση. Η ΕΕΠ εξάλλου έχει συμβουλευτικό ρόλο προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Η πρόταση που επελέγη τελικά ήταν η πιο δημοκρατική».

Ο έτερος δικηγόρος της ομοσπονδίας, Δημήτρης Σιώτος, πρόσθεσε:

«Το ότι όλα έγιναν τελευταία στιγμή είναι ένας ευφάνταστος ισχυρισμός που βολεύει την Super League. Έπρεπε να βρεθεί μια λύση διότι η Super League έλεγε πως ανεβαίνει ένας και η Football League έλεγε πως ανεβαίνουν δύο. Η ΕΠΟ έχει το δικαίωμα να ελέγχει και την νομιμότητα και την σκοπιμότητα των προκηρύξεων».

Άξια αναφοράς ήταν η τοποθέτηση του Γιάννη Οικονομάκη για εκείνη την αδιανόητη διάταξη του Κανονισμού που προβλέπει ότι οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ… δεν προβάλλονται πουθενά!

«Υπάρχει μια προβληματική διάταξη στον Κανονισμό ότι δεν προσβάλλονται πουθενά οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Στα τακτικά δικαστήρια απαγορεύεται να πάμε. Υπάρχουν ποινές αν προσφύγουμε. Άρα που μπορούμε να προσβάλλουμε τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ; Υπάρχει σωματείο στην Ελλάδα του οποίου οι αποφάσεις του Δ.Σ. δεν προσβάλλονται πουθενά; Δεν υπάρχει αυτό. Μάλιστα, υπάρχει και δεδικασμένο όπου έχετε ακυρώσει απόφαση της ΕΠΟ και θα σας το προσκομίσουμε».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι το δικαστήριο αρνήθηκε στον διευθύνοντα σύμβουλο της Super League, Βασίλη Γκαγκάτση να καταθέσει ως μάρτυρας υπέρ του συνεταιρισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X