Δεύτερη προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ από τον Ολυμπιακό

Πρωταθλητής στις προσφυγές φέτος ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έτοιμος να σηκώσει μια ιστορική κούπα, Πρωταθλητής Προσφυγών 2018/’19! Η μια προσφυγή διαδέχεται τη άλλη για τους Πειραιώτες. Μετά την αναβολή της εκδίκασης από τον ΑΣΕΑΔ για την προσφυγή που κατέθεσα για παράνομη κλήρωση στην τελευταία αγωνιστική της Basket League, τώρα και δεύτερη προσφυγή.

«Κατά της απόφασης του ΕΣΑΚΕ να επικυρώσει παράνομα» όπως υποστηρίζουν τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής της regular season και κατ’ επέκταση την βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Εκτός αυτού, οι Πειραιώτες υποστηρίζουν πως οι άνθρωποι του ΕΣΑΚΕ είχαν ενημερωθεί από το ΑΣΕΑΔ στις 7/5 για την προσφυγή του Ολυμπιακού, γνώριζαν δηλαδή τόσο ο πρόεδρος, όσο και η νομική σύμβουλος για την κίνηση των ερυθρόλευκων όταν γνωμοδοτούσαν στις 9/5 για την αναβολή της έναρξης των playoffs.

Εξηγούν έτσι ότι υπήρξαν αναληθείς ισχυρισμοί από πλευράς της Λίγκας, καθώς: «Στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ της 15ης Μαϊου 2019, η νομική σύμβουλος της διοργανώτριας αρχής, κ. Γονιδάκη κι ο πρόεδρος κ. Γαλατσόπουλος δήλωσαν ενώπιον όλων των μελών ότι άλλαξε η γνωμοδότηση της νομικής συμβούλου και ότι μπορεί να επικυρωθεί ο πίνακας της βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Αυτό έγινε γιατί έλαβαν γνώση του περιεχομένου της προσφυγής του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ την προηγούμενη μέρα και με βάση αυτό το περιεχόμενο μπορεί να επικυρωθεί η βαθμολογία. Ακολούθως, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΣΑΚΕ ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Ωστόσο, σήμερα πληροφορηθήκαμε πως οι παραπάνω ισχυρισμοί ήταν αναληθείς και ότι κατόπιν αιτήματος του ΕΣΑΚΕ, το ΑΣΕΑΔ απέστειλε την προσφυγή μας με mail στον Σύνδεσμο στις 7/5. Δηλαδή αυτή τελούσε σε γνώση του πρόεδρου και της νομικής συμβούλου όταν γνωμοδότησε στο Δ.Σ. της 9ης Μαΐου για την αναβολή της έναρξης των πλέι οφ»

Τη σημερινή νέα προσφυγή τους οι Πειραιώτες την είχαν ουσιαστικά προαναγγείλει το βράδυ της Τετάρτης (16/5), αφού προηγουμένως είχαν αποχωρήσει από τη συνεδρίαση στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ.

Δείτε επίσης

Πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ συνελήφθη επειδή πήγε να «σηκώσει» ATM!

Θα μπει στην φυλακή