Τελευταία Νέα

«Δεν είναι πυροτέχνημα, το πρωτάθλημα έτσι δεν ξεκινάει»

Μόνο «πυροτέχνημα» δεν είναι η απειλή του Παναθηναϊκού και των άλλων μεγάλων ομάδων να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα με τις υπάρχουσες συνθήκες, σύμφωνα με τον Χρήστο Παναγόπουλο.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, ο αντιπρόεδρος των «πράσινων» τόνισε ότι οι κινήσεις της ΕΠΟ στο θέμα του καταρτισμού των πινάκων διαιτητών δεν προκάλεσε έκπληξη, αφού «τους ξέρουμε τόσα χρόνια».

Τόνισε ωστόσο ότι τα πράγματα έχουν φτάσει πλέον στα άκρα και χαρακτήρισε απαραίτητη πλέον την παρέμβαση των FIFA και UEFA για να σωθεί η κατάσταση.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χρήστος Παναγόπουλος 

Για τον τρόπο που καταρτίστηκαν οι πίνακες διαιτητών από την ΕΠΟ: «Έχουν γίνει τα χίλια μύρια, κάποια στιγμή ξεχειλίζει το ποτήρι. Το περιμέναμε γιατί ξέρουμε πώς φέρονται τόσα χρόνια εκεί μέσα. Στον Παναθηναϊκό είχαμε διαφωνήσει με όλες αυτές τις πρωτοβουλίες γιατί τους ξέρουμε. Ο Παναθηναϊκός έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα από αυτό το σύστημα, γι’ αυτό ήμασταν σίγουροι ότι θα έκαναν πάλι αυτά που ήθελαν».

Για το πώς αντιμετωπίζεται η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τον Παναθηναϊκό:«Υπάρχει μια βαριά καχυποψία πολλών ετών και μάλιστα διαπιστωμένη για όλο τον τρόπο που γίνεται η επιλογή και αξιολόγηση διαιτητών και για το αν τα λάθη τους είναι ανθρώπινα. Εμείς δεν το πιστεύουμε ότι είναι ανθρώπινα. Μιλάμε για ένα σύστημα, μια εγκληματική οργάνωση».

Για τις πρωτοβουλίες στα θέματα της διαιτησίας: «Οι πρωτοβουλίες δεν μπορούν να είναι μεμονωμένες. Τα πράγματα έχουν φτάσει σε τόσο οριακό σημείο που είναι πλέον θέμα της FIFA και της UEFA να αναλάβουν δράση. Αλλιώς θα φτάσουμε στο σημείο να μην έχουμε επαγγελματικά πρωταθλήματα. Εκτός κι αν η ΕΠΟ δει σε τέσσερις μέρες το φως της αλήθειας και παραιτηθεί ο Γκιρτζίκης, όπως έπρεπε να έχει κάνει ήδη».

Για το αν υπάρχει συντονισμός κινήσεων με τις άλλες μεγάλες ομάδες: «Δεν χρειάζεται συνεννόηση όταν τα πράγματα είναι σε παροξυσμό. Όλοι μαζί θα κινηθούμε και έχουμε στείλει το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Όταν λέμε κάτι δεν το λέμε ως πυροτέχνημα. Πιστεύω ότι δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα έτσι και ότι θα φτάσουμε σε παρέμβαση των διεθνών ομοσπονδιών. Δεν πάει άλλο».

Για το αν η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Γιάννη Αλαφούζου θα επηρεάσει τον Παναθηναϊκό: «Οι φίλοι του Παναθηναϊκού δεν πρέπει να ανησυχούν. Τα οικονομικά της ομάδας είναι διαφορετικά με αυτά που συνέβησαν, το ένα θέμα δεν ακουμπάει το άλλο. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα γίνει κανονικά, όπως έχει γίνει και τις άλλες φορές».

πηγή sportfm

Δείτε επίσης

ΕΠΟ: «Υπέρ της αναστολής της Super League, αλλά όλα τα ενδεχόμενα είναι στο… τραπέζι»

Η θέση της ΕΠΟ στη τηλεδιάσκεψη της Super League