Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Αυγενάκης: «Δεν συνεννοηθήκαμε να με ρωτήσετε για την ΕΕΑ»

Ένταση μεταξύ του Υφυπουργού και δημοσιογράφου της ΕΡΤ3

1 0

Ο Λευτέρης Αυγενάκης βρέθηκε καλεσμένος σε εκπομπή της ΕΡΤ 3 προκειμένου να μιλήσει για το θέμα των ημερών που αφορά τον Κορωνοϊό.

Σε κάποια στιγμή της συζήτησης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού δέχθηκε ερώτηση για την ΕΕΑ και δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του, αφού ήταν εκτός ατζέντας, όπως παραδέχθηκε δημοσίως αρκετές φορές σε έντονο ύφος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Υφυπουργός Αθλητισμού: 

«Δεν μιλάω σε ένα κανάλι της Θεσσαλονίκης, αλλά σε ένα ελληνικό κανάλι και σε τηλεθεατές που θέλουν να ακούσουν μια καθαρή άποψη, μια έντιμη συζήτηση. Αυτή η ιστορία πήρε διαστάσεις που ίσως δεν θα έπαιρνε αν υπήρχε καθαρή πληροφόρηση. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου έδωσε ένα πόρισμα που απασχόλησε την ελληνική κοινωνία και ακούστηκαν φράσεις όπως “η επιτροπή του Αυγενάκη”. Αυτή η επιτροπή δεν είναι του Αυγενάκη, αλλά είναι επιτροπή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου έχει συσταθεί από το Νόμο του 46 του ’19. Περίμενα ότι θα μπαίνατε σε αυτήν την κουβέντα χωρίς να το έχουμε συνεννοηθεί επειδή θα μιλάγαμε για τον κορωνοϊό, να σας δώσω και ημερομηνίες και κρατήστε… Στις 14 Μαρτίου 2019 έχουμε με τον νόμο Βασιλειάδη που συστήνεται ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, αλλά που δεν ολοκληρώνεται η ενεργοποίησή του, άρα αυτομάτως ισχύει η παλιά μορφή της ΕΕΑ που είχε ψηφιστεί επί Κοντονή. Αρα δηλαδή δεν εκδίδεται το προεδρικό διάταγμα που όφειλε να είχε εκδώσει ώστε να μετατραπεί αυτή η επιτροπή σε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Η μη ενεργοποίηση δεν μας έδινε κανένα δικαίωμα να απευθυνθούμε στη Βουλή για έκφραση γνώμης, σε ότι αφορά τον διορισμό νέων στελεχών. Αυτή είναι η μία απάντηση. Στις 22 Μαΐου 2019 με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου μένει ακέφαλη και ο κ. Στεφανόπουλος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αν δεν κάνω λάθος, πρόεδρος της επιτροπής, διορισμένος από τον κ. Βασιλειάδη και παραιτείται. Μετά έχουμε τις εκλογές που κερδίζει η ΝΔ». Τότε, είχε τον πρώτο έντονο διάλογο με την παρουσιάστρια. «Παρακαλώ πάρα πολύ, παρακαλώ πολύ, παρακαλώ πάρα πολύ θα απαντήσω βήμα-βήμα για κάτι που δεν με είχατε ρωτήσει νωρίτερα».

Και πρόσθεσε: «Αφού ανοίξατε ένα θέμα θα έχουμε όσο χρόνο χρειάζεται για να κλείσουμε το συγκεκριμένο θέμα. Στις 5 Αυγούστου ορίζεται ο νέος πρόεδρος καλύπτοντας ένα κενό μιας επιτροπής που δεν λειτουργούσε, ενός ακέφαλου συμβουλίου, που δεν λειτουργούσε επειδή δεν είχε πρόεδρο. Στις 15 Νοεμβρίου του 2019 έχουμε παραιτήσεις των Τριανταφυλλάκη και της κ. Αυγιτίδη, μέλη της επιτροπής που παραιτούνται για λόγους φόρτου εργασίας. Στις 4 Δεκέμβρη, δηλαδή αργότερα από την παραίτηση δύο μελών δημιουργείται πάλι κενό».

Η παρουσιάστρια της εκπομπής τόνισε σε εκείνο το σημείο εκ νέου ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος, λέγοντας του: «Κ. Υπουργέ θέλετε να κάνετε μονόλογο;» για να παραθέτει ο Λευτέρης Αυγενάκης ημερομηνίες και γεγονότα, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού να επιμένει: «Σας παρακαλώ πολύ! Ανοίξατε ένα θέμα. Από την ώρα που το ανοίξατε θα πρέπει να δώσω μια απάντηση. Σας παρακαλώ, με διακόπτετε και δεν είναι ευγενικό από μέρους σας». Τότε και πάλι η παρουσιάστρια της εκπομπής, είπε: «Μα πόση ώρα θα παραθέτετε, δεν έχουμε τηλεοπτικό χρόνο και δεν μπορείτε να έχετε αντίλογο γιατί δεν έχω τις ημερομηνίες». Με τον Λευτέρη Αυγενάκη, να συνεχίζει: «Όλα αυτά είναι στη Διαύγεια, στη διάθεσή σας. Με έχετε διακόψει δέκα φορές. Δεν είναι ευγενικό καθόλου. Μου ζητήσατε και βγήκα λόγω του κορωνοϊού. Ανοίξατε ένα θέμα που είναι δευτερευούσης σημασίας μπροστά στο θέμα που αντιμετωπίζει η χώρα μας σήμερα. Ε, λοιπόν θα κάνετε λίγη υπομονή, μην με ξαναδιακόψετε και θα ακούσετε στοιχεία και όχι κριτική».

«Κύριε Υπουργέ δοκιμάζετε την υπομονή μου τώρα», ανέφερε η Σύνθια Σάπικα. «Δεν πειράζει», απάντησε ο Αυγενάκης, κλείνοντας: «17 Δεκεμβρίου 2019 έχουμε τοποθέτηση στο κενό που δημιουργήθηκε από τις παραιτήσεις δύο ακόμα μελών του κ. Φαραντούρη και της κ. Συνανιώτη που διδάσκουν στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Έχουμε μια σειρά γεγονότων που καταρρίπτουν όλα όσα ακούγονται περί επιτροπής Αυγενάκη και ότι εγώ διόρισα μέλη μιας επιτροπής λίγο πριν βγάλει την απόφαση. Ψέματα! Οι ημερομηνίες που είναι στη διαύγεια αποδεικνύουν την πραγματικότητα. Αυτή είναι η εικόνα των γεγονότων. Αυτή την ώρα προέχει το θέμα που είναι να αντιμετωπίσουμε όμως τον αόρατο εχθρό που είναι ο κορωνοϊός. Που έχει μπει στη χώρα μας. Όταν καλείτε κάποιον στην εκπομπή σας και του βάζετε ένα θέμα συζήτησης είναι σωστό και ευγενικό να το τηρείτε. Και εσείς σήμερα δεν το τηρήσατε. Παρόλα αυτά στη διάθεσή σας να ανοίξουμε αυτή την κουβέντα όποτε το επιθυμείτε».

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα