Μόνο με…πραξικόπημα κινδυνεύει η ΑΕΚ με αφαίρεση βαθμών ή έδρα

Ο Insider διαβάζει την έκθεση της Αστυνομίας και όσα αναγράφει, που δεν συνιστούν μεγαλύτερη ποινή από πρόστιμο

Ρεσιτάλ έχουν δώσει τις τελευταίες μέρες οι σπεκουλαδόροι από Πειραιά και Θεσσαλονίκη για να προκαλέσουν κλίμα εις βάρος της ΑΕΚ για τα επεισόδια στο ημίχρονο του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αν και είναι ξεκάθαρα όσα συνέβησαν, επιχειρούν να εμφανίσουν εικονική πραγματικότητα. Ωστόσο, για όποιον έχει έστω και λίγα ψήγματα κριτικής, ενδεχόμενη πονή της ΑΕΚ με αποκλεισμό έδρας ή πολύ περισσότερο με αφαίρεση βαθμών, θα συνιστά πραξικόπημα!

Οπως αναφέρεται ξεκάθαρα στην έκθεση της Αστυνομίας, υπήρξε χρήση δακρυγόνων για να απωθηθούν οι οπαδοί της ΑΕΚ εντός της θύρας. Δεν καταγράφεται κανένας τραυματισμός, καμία φθορά ξένης περιουσίας, καμία βιαιοπραγία. Ούτε καν εκτεταμένα επεισόδια, που θα μπορούσαν να επισύρουν βαριές ποινές.

Επί της ουσίας, πρόκειται για ανάλογα επεισόδια με αυτά που είχαν κοστίσει πρόστιμο στην ΑΕΚ στο αντίστοιχο περυσινό ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό (και ας είχε προκύψει ολιγόλεπτη διακοπή του αγώνα). Αντίθετα, είναι ίσης δυναμικής με εκείνα που έγιναν πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, για το ματς ΠΑΟΚ – Αρης. Και βέβαια, είναι κωμική η αναφορά για είσοδο οπαδών. Οπως επισημαίνεται στην έκθεση του παρατηρητή, όλα έγιναν υπό απόλυτη τάξη και με την επιτήρηση ανδρών της ασφάλειας του γηπέδου. Τι αναφέρει η έκθεση;

«α. Περί ώρα 21.15 με τη λήξη του ημιχρόνου, τριακόσιοι περίπου φίλαθλοι της ομάδας της ΑΕΚ εξήλθαν από τις Θύρες 1 και 35 και επιτέθηκαν στις διμοιρίες που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου, εκτοξεύοντας εναντίον τους πέτρες, μάρμαρα, μπουκάλια, φωτοβολίδες, βόμβες μολότοφ κ.α. αντικείμενα. Οι διμοιρίες προέβησαν στην αναγκαία χρήση δακρυγόνων μέσω και κατάφεραν να απωθήσουν τους επιτιθέμενους φιλάθλους προς τις κερκίδες και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

– β. Περί ώρα 22.05 πέντε περίπου φίλαθλοι της ομάδας της ΑΕΚ επιτέθηκαν στις διμοιρίες που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου, εκτοξεύοντας εναντίον τους πέτρες και μάρμαρα, ένας εκ των οποίων συνελήφθη.

– γ. Προ και καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, άγνωστοι φίλαθλοι της ομάδας της ΑΕΚ από  διάφορες Θύρες του Σταδίου, έκαναν χρήση συνολικά: 30 καπνογόνων, 250 φωτοβολίδων χειρός (πυρσοί) και 10 κροτίδων.

– Προανάκριση για την περίπτωση α’ προς ανακάλυψη των δραστών ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς χώρους ενώ για την περίπτωση β. από το Αστυνομικό Τμήμα του ΟΑΚΑ».

Επιπλέον γίνεται λόγος για τα υβριστικά συνθήματα εναντίον του Χριστοδουλόπουλου και για την ρίψη αντικειμένων και συγκεκριμένα πλαστικών μπουκαλιών στον περιβάλλοντα χώρου του αγωνιστικού χώρου (το ταρτάν του στίβου δηλαδή). Για το συμβάν της μεταφοράς εν ώρα αγώνα στο β’ ημίχρονο μερίδας οπαδών της ΑΕΚ από Θύρα 33 στην Θύρα 29 εν μέσω του περιβάλλοντος χώρου του αγωνιστικού χώρου υπάρχει η επισήμανση ότι ήταν ελεγχόμενη και με ασφάλεια, αλλά αναφέρεται πως το γεγονός αυτό υπήρξε λόγω των επεισοδίων (σ.σ. υπό την έννοια πως εάν δεν υπήρχαν επεισόδια και χημικά δεν θα είχε προκύψει τέτοια ανάγκη).

ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ

Με βάση την έκθεση η Αστυνομία έκανε τρεις συλλήψεις. Η μία στα επεισόδια στο ημίχρονο του αγώνα. Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

«α. Ένας ανήλικος ημεδαπός πριν από την έναρξη του αγώνα, εξωτερικά της περίφραξης του Σταδίου για κατοχή μίας φωτοβολίδας χειρός ο οποίος κατ’ εκτέλεση της προφορικής εντολής της κας. Εισαγγελέας Ανηλίκων Αθηνών αφέθηκε ελεύθερος ενώ η κατ’ αυτού σχηματισθείσα δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής απεστάλη αρμοδίως.

β. Ένας ενήλικος ημεδαπός πριν από την έναρξη του αγώνα εξωτερικά της περίφραξης του Σταδίου για κατοχή τ10 φωτοβολίδων χειρός ο οποίος με την εις βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόρειοανατολικής Αττικής οδηγήθηκε αρμοδίως για περαιτέρω.

γ. Ένας ενήλικος ημεδαπός για παράβαση του νόμου 2726/99 που συμπληρώθηκε και τροποποιήθηκε μεταγενέστερα (συμμετοχή στα προαναφερόμενα επεισόδια) ο οποίος με την εις βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας σε αθλητικούς χώρους, οδηγήθηκε αρμοδίως για τα περαιτέρω». Επίσης υπήρξε προσαγωγή 19 ατόμων για εξακρίβωση στοιχείων καθώς δεν είχαν εισιτήριο αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι «καθόσον ουδέν προέκυψε σε βάρος τους».

O Insider

14 Σχόλια

 1. Αλέξανδρος

  Το πρόβλημα είναι πως σε κάθε παιχνίδι η ΑΕΚ είναι απολογούμενη είτε λόγω επεισοδίων είτε για τις κροτίδες και τα καπνογόνα.
  Ξέρουμε πολύ καλά πως οι άλλοι δυο περιμένουν την ΑΕΚ στη γωνία και στέλνουν μέχρι και μισθοφόρους «οπαδούς» για να κάνουν επεισόδια και να τιμωρηθούμε.
  Θα έπρεπε η ΠΑΕ να έχει σφίξει τα λουριά απο πέρυσι.
  Εκτός απο τον συμπαθητικό κυριούλη που φωνάζει στα μεγάφωνα του ΟΑΚΑ, οι οργανωμένοι σε κάθε παιχνίδι παίζουν το βιολί τους.
  Είναι συχνό φαινόμενο στο ποδόσφαιρο να υπάρχει μια προβληματική κερκίδα. Όλες οι ομάδες προστατεύουν τα συμφέροντά τους με κάθε τρόπο.
  Η ΑΕΚ τους χαϊδεύει. Εκτός απο τα πάμφθηνα εισιτήρια που παίρνουν (ενίοτε μπαίνουν και τσάμπα) τους αφήνει να συνεχίζουν το ίδιο τροπάριο ειδικά στα ντέρμπι που ο αντίπαλος είναι με το χέρι στη σκανδάλη.
  Δε σέβονται ούτε τους οικογενειάρχες που φέρνουν τα παιδια τους στο γήπεδο και τα πνίγουν με σύννεφα απο καπνογόνα κροτίδες και.. διάφορα άλλα.
  Δηλαδή ακόμα και να μη φάμε αφαίρεση βαθμών, οι τιμωρίες έδρας και τα χρηματικά πρόστιμα είναι εντάξει? δε μας ενοχλούν?
  Τη στιγμή που η ομάδα δε φέρνει παίκτες για να κάνει οικονομία είναι εντάξει να τρώει πρόστιμα και να πληρώνει κοροϊδίστικα λεφτά?
  Προφανώς κάποια «παιδιά» δε χαμπαριάζουν ούτε απο ΑΕΚ ούτε απο τίποτα. Δεν τους νοιάζει, δεν έρχονται στο γήπεδο για να δούνε μπάλα όπως οι υπόλοιποι.
  Διότι δεν είναι φυσιολογικό ενω ξέρεις πως η ΑΕΚ θα τιμωρηθεί εσυ να πηγαίνεις στο γήπεδο με την τσάντα γεμάτη κροτίδες και καπνογόνα.
  Εφόσον λοιπόν δεν ενδιαφέρεσαι για την ΑΕΚ, οφείλει η ΠΑΕ να σε περιορίσει ή να σου κόψει το γήπεδο να ησυχάσουμε.

 2. Εγω παλι ειτε επειδη γενικα ειμαι απαισιοδοξος ειτε γιατι πιστευω οτι η παραγκα των δυο γαυρων λυνει και δενει παντου….θα την φαμε σιγουρα πέρα απο χρηματικο προστιμο. Εδρα; Βαθμοι; Δεν ξερω..
  Ειναι λερες.

 3. τίγρης με κεφάλι κάβουρα

  ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΣE Ο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΜΑΣΤΟΥΡ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ????

 4. ΑΕΚ Θεα ολης της Γης

  Δεν νομιζω οτι υπαρχει θεμα τιμωριας της εδρας ,ποσο μαλλον αφαιρεσης βαθμων.
  Στην Τουμπα καηκε ολοσχερως κλουβα των ματ και τραυματιστηκε αστυνομικος,ενω στα επεισοδια εξω απο το Καραισκακη δεν ακουσαμε για τιμωρια εδρας.Το πιο τραγικο εγινε στην Νεα Σμυρνη με την ευθειας βολης σε ανθρωπους,οπου κατα τυχη δεν θρυνησαμε θυματα.Κι εκει προστιμο εφαγε ο μπαοκ.
  Υπαρχουν λοιπον ηδη δεδικασμενα για φετος,οποτε η τιμωρια εδρας θα ειναι σκανδαλο μεγαλου μεγεθους και θα εκπεσει στην εφεση με τους τακτικους δικαστες..
  Απλα γινεται επικοινωνιακο παιχνιδι απο το ζευγος Μαρινακι-Σαββιδη με τα Μεσα Μαζικης Προπαγανδας που διαθετουν,προκειμενου να μας βγαλουν ευνοημενους οταν θα επιβληθει το αναλογο προστιμο,την ιδια στιγμη που γινονται εγκληματα στις εδρες τους και δεν κουνιεται φυλλο..

 5. Για προβοκάτσια δεν μιλάει κανείς , και οι τρεις συλληφθέντες όλοι είναι ξένοι κανένας Έλληνας . Εξακριβώθηκε αν πράγματι ήταν φίλαθλοι της Α.Ε.Κ . Αυτοί με 50€ μπορούν να σου σπάσουν το μαγαζί χωρίς να πάρει χαμπάρι κανείς , στο γήπεδο δεν θα προκαλέσουν που είναι ευκολάκι ;;;;

 6. Αδυνατον να υπαρξει -3 προφανως. Η εκθεση δεν αναφερει τραυματισμους. Επισης δεν αναφερει φθορες περιουσιας. Πεταξαν απο μακρια μολοτοφ ή πετρες σε ασπιδες των ΜΑΤ και δεν χτυπησαν κανεναν, δεν υπηρχε και περιουσια για να φθαρει (σε αδειο χωρο εξω απο μια θυρα του ΟΑΚΑ). Λογικα θα υπαρξει χρηματικο προστιμο. Για οσους δε θυμουνται, στο περσινο ματς ΟΣΦΠ-ΑΕΚ η εκθεση ανεφερε αριθμο τραυματιων αστυνομικων που νοσηλευτηκαν σε νοσοκομειο μετα τα επεισοδια.

 7. Αλέξανδρος

  Τα ίδια Παντελάκη μου

 8. Μετά την απόφαση για το μπαοκ – αρούλης για τα επεισόδια πριν τον αγώνα κυπέλλου….ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΕΚ….ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΗΜΟ…ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ……ΝΟΥΜΕΡΑ.!!!!

 9. Δημήτρης πετρουπολη

  Καλά ετοιμαστείτε τώρα για -3

  • δεν περνειs εσυ τα τρια (3) που εισαι και μαθημενοs…..συνεχεια στη – σε εχω απογονε….

 10. Η διοίκηση τα ακούει που τα ακούει για τα όποια λαθη της και είναι πασιφανές ότι τους αφήνει τουλάχιστον μια τριετία να ξεσαλώνουν μέχρι να σηκωθεί το παλάτι που θα τους το κόψει μαχαίρι. Προστοπαρόν ομάδα και απλός κοσμάκης που έχει διαρκείας θα πληρώνουν το μάρμαρο. Και γιατί πρέπει να υπομένει η πλειοψηφία του γηπεδου αυτο το φαινόμενο των ρουβικώνων του ποδοσφαίρου? Γιατί έτσι!! Ετσι γουστάρουν τα παιδιά ρε αδερφάκη μου, τι ζόρι τραβας?? Τώρα αυτό το αίσχος που κανένα οπαδικό σαιτ (ανεξαρτήτου ομαδας) δεν κάνει ποτέ κριτική στους μπαχαλάκηδες υπο καθεστώς φόβου… δείχνει τον απόπατο του Ελληνικού αθλητισμού. Το έχω ξαναγράψει και σε άλλα άρθρα πόσο γελοίο είναι να βλέπεις συγκηνητικούς διθυράμβους απο δημοσιογράφους για ανακοινώσεις αλληλεγγύης οπαδών προς οπαδούς, όταν όλοι γνωρίζουν πως πρόκειται για μια τυπικούρα μέχρι τα επόμενα μαχαιρώματα. Δεν έχει βγάλει τέτοια φήμη άδικα το επάγγελμα αυτό. Γαργάρα σε όλα. Θα μου πείς γιατί να το ριψοκινδυνέψουν? Ε ας μην ζητάμε ούτε καλύτερο ποδόσφαιρο, ούτε καλύτερη κοινωνία ούτε τπτ τοτε. Επίσης άξιοι και οι συσγκεκριμένου χώρου μπαχαλάκηδες που προτιμούν να πλακώνονται με την αστυνομία απο το να βλέπουν την ΑΕΚ…………………….

 11. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΖΟΣ .ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.52 ΕΤΩΝ.ΠΑΛΙΑ ΦΟΥΡΝΙΑ.ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΕΙΚΙΑ.ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΗΔΙΑ.ΣΕ ΕΣΑΣ ΜΙΛΑΩ ΑΡΡΩΣΤΑΚΙΑ.ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΥΡΑ. .ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΞΕΦΤΗΛΙΣΕΙ.ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΕΙΤΕ ΜΕ ολυμπιακουλα ΕΙΤΕ ΜΕ μπαοκουλα ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ.ΠΑΛΙ ΜΕΣΑ ΗΜΟΥΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ,ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ.Η ΟΜΑΔΑ ΤΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ.ΕΓΩ ΘΑ ΤΗ ΠΛΗΡΩΝΑ ΑΝ ΕΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ.ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΓΑΝΑΚΤΥΣΑ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΚΟΒΑΤΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΩ .ΕΓΩ.ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΕΤΣΙ;ΑΛΛΟΥΣ ΦΩΝΑΖΕΤΕ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Η ΜΑΓΚΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΝΗ.ΜΟΝΟ ΦΩΝΗ.ΟΥΡΛΙΑΧΑΤΑ.ΟΠΩΣ ΗΣΑΣΤΑΝ ΣΑΝ ΚΕΡΚΙΔΑ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ,ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΚΑΛΕΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΤΣΑΚΙΑ.ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

 12. Πρέπει η διοίκηση να λάβει μέτρα.Πάμε να δούμε αγώνα,να υποστηρίξουμε την ομάδα.Δεν μπορεί μερικά -παιδα να την καταστρέφουν.Πρέπει να τελειώνει.Είναι η μειοψηφία της μειοψηφίας αλλά το πρόβλημα το δημιουργούν.Ας τους απαγορέψει την είσοδο στο γήπεδο.Από τη μία ζητάμε μεταγραφές και από την άλλη κάποιοι κάνουν τα πάντα να ζημιώσουν την ομάδα.

 13. Καλα αυτο θα το δουμε. Οι δικαστες ελεγχονται απο τη συμμαχια των δυο γαυρων. Παντως πρεπει να δουμε σοβαρα το θεμα με τα δικα μας μπουμπουκια. Αν για πολιτικους λογους θελουν να πλακωνονται με την αστυνομια να το κανουν εκτος ΑΕΚ. Αρκετα εχουμε πληρωσει τη μαλακια που τους δερνει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *