«Κάνει τον Κινέζο» η ΕΟΚ για Προμηθέα Πατρών και Εurocup!

Ο Insider υπενθυμίζει τι είχε συμβεί πριν από τρία χρόνια όταν η πόρτα της Ευρωλίγκας άνοιξε για την ΑΕΚ

Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα για την ευρωπαϊκή διοργάνωση που θα αγωνιστεί ο Προμηθέας Πατρών τη νέα σεζόν, με την ομάδα του Μάκη Γιατρά να «γλυκοκοιτάει» την περίπτωση του Eurocup.

Φυσικά, οι Πατρινοί δεν δείχνουν απλά την πρόθεση τους να αλλάξουν «στρατόπεδο» φεύγοντας από την αιγίδα της FIBA, αλλά σε βάθος χρόνου θέλουν να διεκδικήσουν και την έξοδό τους στην Ευρωλίγκα.

Στο άκουσμα της εν λόγω κίνησης από την ομάδα της Πάτρας, δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από την ΕΟΚ, η οποία, ωστόσο, πριν από τρία χρόνια είχε κρατήσει εντελώς διαφορετική στάση, η οποία ήταν απαράδεκτη.

Συγκεκριμένα, όταν η «Βασίλισσα» ήταν έτοιμη να πάει στο Eurocup και να «κυνηγήσει» την έξοδο της στην Ευρωλίγκα (σ.σ. ο τροπαιούχος του Eurocup βγαίνει στην Ευρωλίγκα της νέας σεζόν), η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δεν έδινε τα δελτία στους «κιτρινόμαυρους», κάνοντας της ξεκάθαρο εκβιασμό για την διοργάνωση που θα επιλέξουν.

Δηλαδή, η Ενωση αν συνέχιζε σε αυτό το «μονοπάτι» δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί στην Basket League.

Από ότι φαίνεται μέχρι τώρα για την ΕΟΚ, δεν υπάρχει η ίδια «πολεμική» αντίδραση απέναντι στον Προμηθέα, ενώ για την ίδια περίπτωση τρία χρόνια πριν η ΑΕΚ είχε πέσει «θύμα» εκβιασμού. Κοινώς οι «κιτρινόμαυροι» αναγκάστηκαν από την ΕΟΚ να πάνε στη FIBA.

Η στάση αυτή, της Ομοσπονδίας απέναντι στον Προμηθέα, προκαλεί μεγάλο ερωτηματικό στο «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο», αφού η ΑΕΚ αν δεν είχε αντιμετωπίσει προ τριετίας αυτόν τον πόλεμο ενδεχομένως τώρα να ήταν μέλος της Ευρωλίγκας.

Τέλος, παραθέτουμε κάποιες δηλώσεις του πρόεδρου του Προμηθέα Πατρών, Χρήστου Μήλα που είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο οποίος δεν κρύφτηκε και τόνισε πως έχει κάνει κρούση στη διοργάνωση του Τζόρντι Μπερτομέου:

«Δεν είναι κρυφό ότι έχουμε κάνει επαφές. Συζητάμε για το μέλλον της ομάδας και έχουμε αποφασίσει να κάνουμε ότι το καλύτερο για να προασπίσουμε τα συμφέροντα του Προμηθέα. Σύντομα θα έχουμε καταλήξει και θα πάρουμε αποφάσεις».

Για να δούμε… η ΕΟΚ αυτή τη φορά θα σταθεί εμπόδιο και σε άλλη ομάδα ή θα… κάνει τα στραβά μάτια;

Ο Insider

Δείτε επίσης

Η ασυνέπεια του Αυγενάκη εκθέτει την Κυβέρνηση!

Ο Insider ψάχνει τη λογική στα καμώματα του υφυπουργού Αθλητισμού