Η ΑΕΚ ανοίγει (ξανά) πόρτες!

Ο Insider αναδεικνύει τη ξεχωριστή σημασία στην κλήση του Κώστα Ρουκουνάκη στην Εθνική Νέων

Οι παλιότεροι, θα το θυμούνται. Η ΑΕΚ ήταν παραδοσιακά η μοναδική ελληνική ομάδα που έριχνε σημαντικό βάρος στις υποδομές και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη σταθερή στελέχωση των μικρών (και της μεγάλης βεβαίως) εθνικών ομάδων με παίκτες της. Από τα χρόνια που ο Φάντροκ έκανε το παιδομάζωμα και τη μεθοδική δουλειά του Ανδρέα Σταματιάδη ως τα τέλη του ’90, φτάνουμε ξανά στις μέρες μας. Χθες, έγινε γνωστή η είδηση της κλήσης του Κώστα Ρουκουνάκη στην Εθνική Νέων. Μια είδηση που δεν κατανόησαν πολλοί, πόσο μεγάλη σημασία έχει για την ΑΕΚ.

Ο Ρουκουνάκης είναι καλοκαιρινό απόκτημα της ΑΕΚ από τον Απόλλωνα Αθηνών. Παιδί που έμεινε ελεύθερο, αλλά στην ΑΕΚ πίστεψαν στο ταλέντο και τις ικανότητες του. Με τον Απόλλωνα δεν κατάφερε να κάνει αίσθηση, αλλά με την Ενωση φτιάχνει το μέλλον του. Ηδη, είναι βασικός στα περισσότερα ματς της ομάδας νέων και τώρα – μέσω της ΑΕΚ – κατάφερε να φτάσει στην Εθνική ομάδα. Φανερώνοντας με τον πλέον πειστικό τρόπο, πως στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ γίνεται καλή δουλειά που θα αποδώσει καρπούς. Το enwsi.gr είναι σταθερά δίπλα και αναδεικνύει τις δράσεις της «κιτρινόμαυρης» Ακαδημίας.

Η ΑΕΚ έχει πάντα στο προφίλ της, την ανάδειξη παικτών. Πολλές φορές κατά το παρελθόν, υπήρξαν παιδιά που θέλησαν να φορέσουν τα «κιτρινόμαυρα», γιατί κατάλαβαν πως θα έχουν σωστό τρόπο δουλειάς και ανάπτυξης, που θα τους δώσει τη δυνατότητα να αναπτύξουν το ταλέντο τους. Ο Ιλια Ιβιτς, είχε φτάσει να βλέπει ματς της Εθνικής παίδων κάποτε, για να «τσιμπήσει» τον Παπασταθόπουλο και τον Πλιάτσικα. Και τώρα, θέλει να επανδρώσει την ΑΕΚ με παίκτες που θα έχουν κίνητρα και φιλοδοξίες. Παιδιά που μέσω της ΑΕΚ θα εξελιχθούν και θα παίξουν στο εξωτερικό.

Η κλήση του Ρουκουνάκη, αλλά και όσες αναμένεται να ακολουθήσουν σε όλο το φάσμα των εθνικών ομάδων, δείχνει πως η ΑΕΚ μπορεί και ανοίγει (ξανά) πόρτες για τους παίκτες της. Μη λησμονείτε άλλωστε, πως ανάλογες ευκαιρίες δόθηκαν μέσω της Ενωσης και σε παίκτες της πρώτης ομάδας. Ο Λιβάγια έφτασε ως την φιναλίστ του Μουντιάλ, ο Ολιβέιρα ετοιμάζεται ξανά για συμπαίκτης του Ρονάλντο, η νέα Εθνική περιλαμβάνει ουκ ολίγους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ.

O Insider

Δείτε επίσης

Το μενού τελικά ήταν… σούπα

Ο insider έχει την πραγματική διάσταση της συνάντησης στελεχών AEK και ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη