Ζάεφ: «Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία εκτός από τη δική μας»

Προκαλεί ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ

Συνεχίζει να προκαλεί ο Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος σε συνέντευξή του στο πρακτορείο MIA δήλωσε: «Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία εκτός από τη δική μας. Η Βόρεια Ελλάδα είναι Ελλάδα και η δυτική Βουλγαρία είναι Βουλγαρία. Αυτή είναι η Μακεδονία μας και δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο».

Μόλις εννέα μέρες πριν από το δημοψήφισμα και λίγη ώρα μετά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ με τον Μάικ Πενς στην Ουάσιγκτον, ο Ζάεφ τόνισε ότι «Γνωρίζουμε τις προοπτικές και το μέλλον που παρέχουμε στη χώρα και κυρίως στα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές και πιστεύω ότι αυτός είναι ένας καλός λόγος να ενωθούμε».

Σε ερώτηση για τη διασπορά της πΓΔΜ στη Βόρεια Αμερική και τη στάση τους στο επερχόμενο δημοψήφισμα ο Ζόραν Ζάεφ παραδέχτηκε ότι η προσθήκη του προσδιορισμού «Βόρεια» στο όνομα της χώρας δεν γίνεται εύκολα αποδεκτή αλλά «είναι ζητούμενο και στόχος για εμάς να γίνουμε μια χώρα αναγνωρισμένη σε όλον τον κόσμο, όπου ζουν Μακεδόνες, με επιβεβαιωμένη ταυτότητα που κανείς δεν θα αρνείται και επιβεβαιωμένη και αναγνωρισμένη μακεδονική γλώσσα.

One comment

  1. Ο Αλβανός πρωθυπουργός των Σκοπίων έχει ξεπεράσει σε γραφικότητα και τον Αλέξη πάντως. Δύο σύγχρονοι εφιάλτες θα κρίνουν την ιστορία των Βαλκανίων και η Αμερική με τους Γερμανούς απο δίπλα σιγοντάρουν. Κοίτα να δείς που για μιά φορά θα δώσουμε και ένα πόιντ στη ρώσσικη αρκούδα που στηρίζει γεωπολιτικά το »οχι»….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *