Τρίτο αίτημα αποφυλάκισης των Ελλήνων στρατιωτικών

Οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από το Μάρτιο στην Αδριανούπολη, αναμένεται να καταθέσουν άμεσα νέο αίτημα για την αποφυλάκιση τους

Οι στρατιωτικοί κρατούνται χωρίς κατηγορητήριο και τα προηγούμενα δύο αιτήματα απορρίφθηκαν.

Την Τετάρτη ο Νίκος Βούτσης είχε συνάντηση για πάνω από μία ώρα με τους δύο στρατιωτικούς στις φυλακές Αδριανούπολης. Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε στους δύο στρατιωτικούς ότι έχουν τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού και της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας.

Εξερχόμενος από τις φυλακές, ο Νίκος Βούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είδαμε δύο νέους ανθρώπους, τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, μιλήσαμε με άνεση μαζί τους, είναι σε ένα χώρο που δεν θα έπρεπε να είναι ίσως ούτε μια μέρα κι αυτό είναι γνωστό. Τους μεταφέραμε τα λόγια που λέμε όλοι οι Έλληνες, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, μέχρι και τον απλό πολίτη, ότι αντιλαμβανόμαστε το κουράγιο και την ευθύνη που επιδεικνύουν. Ότι δίνουν ένα μήνυμα με τη στάση και το ήθος τους, πολύ σημαντικό προς την Ελλάδα, τη στιγμή που αναίτια κρατούνται. Προφανώς το αίτημα για την άμεση αποφυλάκισή τους είναι πλέον πιο ζωντανό, επιτακτικό και ρεαλιστικό παρά ποτέ. Εκτίθενται, κάθε μέρα που περνάει, στη διεθνή κοινή γνώμη και στον ελληνικό λαό όσοι δημιούργησαν και παρατείνουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση σε βάρος δύο νέων ανθρώπων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *