Συμφωνία των Πρεσπών: Αυστηρά μέτρα για τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια

Δείτε τα μέτρα που θα πάρει η αστυνομία

Αυστηρά μέτρα λαμβάνει σήμερα η Αστυνομία για τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια το απόγευμα ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών. Αν και δεν αναμένονται πολλές εισροές διαδηλωτών από την επαρχία λόγω του ότι είναι και καθημερινή, ωστόσο είναι τουλάχιστον τέσσερα τα σημεία που έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στις 7 το απόγευμα είναι προγραμματισμένο το συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος, ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών και αντίστοιχα με το ίδιο αίτημα έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα συλλαλητήριο του ΚΚΕ στην Πλατεία Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής), την ίδια ώρα η Λ.Α.Ε. έξω από την Πρεσβεία των ΗΠΑ και επίσης την ίδια ώρα από διάφορες αριστερές συλλογικότητες στον κόμβο Αμπελοκήπων.

Περίπου 1.500 αστυνομικοί θα συμμετέχουν στα μέτρα, ενώ θα τοποθετηθούν φραγμοί με κλούβες επί της Λ. Βασ. Σοφίας, στα «λουλουδάδικα» και στην Ηρώδου του Αττικού για δημιουργία «νεκρής ζώνης» στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής ώστε να μπορέσουν να μετακινούνται ελεύθερα οι βουλευτές και βέβαια θα υπερίπτανται drone και ελικόπτερα για την συνεχή λήψη εικόνας στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Σαφείς είναι οι οδηγίες και οι εντολές που έχουν δοθεί για να αποτραπούν τυχόν παρόμοιες ενέργειες με την τελευταία διαδήλωση στα σκαλιά του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη.

Να σημειωθεί ότι, λόγω των συναθροίσεων που θα πραγματοποιηθούν τις απογευματινές ώρες στην Πλατεία Συντάγματος και στην περιοχή των Αμπελοκήπων, θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (απαγόρευση στάσης-στάθμευσης και διακοπή της κυκλοφορίας) στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος, Σταδίου, Πανεπιστημίου κ.λπ.) καθώς και στον άξονα της Λ. Βασ. Σοφίας (Πρεσβεία Η.Π.Α, κόμβος Λ. Αλεξάνδρας-Κηφισίας)

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφεύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο περιμετρικά της ανωτέρω περιοχής, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Δείτε επίσης

Ιός του Δυτικού Νείλου: Τέσσερις νεκροί και 47 νέα κρούσματα την τελευταία βδομάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *