Τελευταία Νέα

Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση και για 8η ημέρα στη ΜΕΘ η Κική Δημουλά

Κρίσιμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση της Κικής Δημουλά, που νοσηλεύεται για όγδοη ημέρα υπό αναπνευστική υποστήριξη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού νοσοκομείου.
Προβληματισμένοι είναι οι θεράποντες γιατροί της ακαδημαϊκού και ποιήτριας Κικής Δημουλά, καθώς δεν εμφανίζει σημάδια σημαντικής βελτίωσης. Παρά τις επίμονες προσπάθειες τους να καταπολεμήσουν τη λοίμωξη και να καταφέρουν να σταθεροποιήσουν την αναπνευστική της λειτουργία ώστε να της αφαιρέσουν τη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται εφικτό προς το παρόν.

Όλοι ελπίζουν τώρα η 89χρονη μεγάλη μας ποιήτρια να ανταποκριθεί στην αγωγή που της χορηγείται, ώστε να καταφέρει να μεταφερθεί το συντομότερο δυνατό σε θάλαμο του νοσοκομείου.  Στο πλευρό της βρίσκεται η οικογένειά της. Σημειώνεται ότι η Κική Δημουλά πάσχει από χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια, αιτία που οδήγησε στην εσπευσμένη εισαγωγή της στο νοσοκομείο πριν από 20 μέρες. Μια λοίμωξη που υπέστη δέκα ημέρες αργότερα, ανάγκασε τους γιατρούς να αποφασίσουν την εσπευσμένη εισαγωγή και τη διασωλήνωσή της στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, όπου παραμένει μέχρι σήμερα κάτω από αυστηρή ιατρική επίβλεψη και χορήγηση βαριάς φαρμακευτικής αγωγής.

Τι αναφέρει το προηγούμενο ιατρικό ανακοινωθέν (16/2):

«Η ακαδημαϊκός και ποιήτρια κυρία Κική Δημουλά νοσηλεύεται από τις 2/02/20 στο Θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ με χρόνια Αναπνευστική ανεπάρκεια. Στις 12/02/20 λόγω επιδείνωσης της αναπνευστικής της λειτουργίας μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου και παραμένει διασωληνωμένη. Νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν θα εκδοθεί εφόσον υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην πορεία της νόσου και κριθεί απαραίτητο από τους θεράποντες ιατρούς της»

Δείτε επίσης

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα 31 πόλεις της Τουρκίας – Αυστηρότερα μέτρα παίρνει ο Ερντογάν

Παίρνει μέτρα και η Τουρκία