Πάπας: «Αξίζει Νόμπελ ειρήνης ο Αλέξης Τσίπρας!»

Μιλώντας για το προφυγικό ζήτημα που προβληματίζει έντονα την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Πάπας Φραγκίσκος ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας αξίζει Νόμπελ Ειρήνης για μια και μόνο φράση του.

«Καυτή πατάτα» χαρακτήρισε την προσφυγική κρίση ο Πάπας Φραγκίσκος σε συνέντευξη τύπου που δημοσιεύεται στο πρακτορείο ειδήσεων του Βατικανού. «Το να βλέπει κανείς κόσμο να πνίγεται στη Μεσόγειο, το να μπλοκάρεις τα λιμάνια, δεν είναι λύση. Καταλαβαίνω πως είναι «καυτή πατάτα» το πρόβλημα για μια κυβέρνηση, αλλά δεν λύνεται έτσι… Υπάρχουν άνθρωποι που βασανίζονται. Πρέπει να μιλήσουμε με όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπάρχει ανθρωπιά στην ΕΕ.», ανέφερε αρχικά ο Πάπας.

Ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε σε μια συζήτση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, που του έκανε θετική εντύπωση. «Μίλησα με έναν πολιτικό, έναν άνθρωπο που σέβομαι και θα πω το όνομά του. Αλέξης Τσίπρας. Μου εξήγησε τα προβλήματα και στο τέλος μίλησε στην καρδιά μου λέγοντας: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να είναι πάνω από κάθε συμφωνία. Αυτή η φράση του, αξίζει το Νόμπελ», ήταν η άκρως τιμητική δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου.

Η σχέση των δύο ανδρών ξεκίνησε το 2014, όταν ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτευσης τότε, ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί το Βατικανό.

Δείτε επίσης

Πρώην εργαζόμενη στο ΣΕΦ: «Ενήμερη η Τσιλιγκίρη για το πάρτι χούλιγκαν Ολυμπιακού-Ερυθρού Αστέρα!»

Φοβερές καταγγελίες...