Τελευταία Νέα

Κερδίζει έδαφος το «ναι» για τη συμφωνία στην ΠΓΔΜ

Στην πιο πρόσφατη δημοσκοπηση που έγινε στα Σκόπια, το 49% δηλώνει καθαρά ότι θα ψηφίσει υπέρ στο επερχόμενο δημοψήφισμα

Στην πιο πρόσφατη δημοσκοπηση που έγινε στα Σκόπια, δείχνει ότι το ναι κερδίζει έδαφος για την επίτευξη της συμφωνίας.

Συγκεκριμένα από τα ευρήματα της δημοσκόπησης αυτής, προκύπτει ότι το 49% δηλώνει καθαρά ότι θα ψηφίσει υπέρ στο επερχόμενο δημοψήφισμα, ενώ κατά ένα 22% έχει εξ αρχής αντίθετη άποψη.

Μένει ένα 29% των οποίων η ψήφος είναι αδιευκρίνιστη, ή για την ώρα δεν έχουν πάρει τις οριστικές τους αποφάσεις για το θέμα. Θυμίζουμε ότι το δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Με βάση πάντα τα εξαχθέντα αποτελέσματα της έρευνας, το 57% των ερωτηθέντων συμφωνεί απόλυτα ή σχετικά με την είσοδο της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ με την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», πιστεύοντας ότι τα οφέλη από τη συμμετοχή στους ευρωατλαντικούς θεσμούς θα είναι θετικά για τη χώρα.

Υπέρ της συμμετοχής της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε., χωρίς σύνδεση με το όνομα, τάσσεται το 83% του πληθυσμού της γειτονικής χώρας, ενώ το ίδιο ποσοστό υπέρ του ΝΑΤΟ ανέρχεται στο 77%. Και στις δύο περιπτώσεις, η υποστήριξη έχει ανεβεί σημαντικά από πέρυσι.

Δείτε επίσης

Επίθεση με βιτριόλι: Επικεντρώνονται σε πέντε ύποπτες οι Αρχές -Θα δείξουν φωτογραφίες στην 34χρονη για να αναγνωρίσει τη δράστιδα

Φως στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα αναμένεται να ρίξουν οι νέες δηλώσεις της …