Ερντογάν σε Μητσοτάκη: «Ας διορθώσεις την ανοησία με Χαφτάρ και μετά τα λέμε»

Δεν άφησε ασχολίαστη την επίσκεψη Χαφτάρ στην Ελλάδα ο Ταγίπ Ερντογάν

Ο Ταγίπ Ερνογάν σχολίασε με αιχμηρό τρόπο την επίσκεψη του Χαφτάρ στην Αθήνα. Ο Τούρκος Πρόεδρος την χαρακτήρισε ως «ανοησία» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Γιατί κάλεσε ο Μητσοτάκης τον Χάφταρ στην Ελλάδα; Μόνο και μόνο για να μας προκαλέσει. Ένας ηγέτης, που δεν θέλω να πω το όνομά του, μου είπε «ο Μητσοτάκης θέλει να διορθώσει τη σχέση του μαζί σας πάλι». Και εγώ είπα «Τι πράγμα είναι αυτό; Θέλει να διορθώσει τη σχέση του μαζί μου και από την άλλη καλεί τον Χάφταρ στην Ελλάδα. Γίνονται τέτοιες ανοησίες; Πες του ότι ας διορθώσει πρώτα το λάθος του και τότε θα είναι εύκολο να συναντηθούμε». Δυστυχώς ζούμε τέτοια προβλήματα».

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος υπονόησε ότι τον προσέγγισε η Ιταλία, για να γίνουν σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις σε περιοχές που περιλαμβάνει το σύμφωνο με την κυβέρνηση της Τρίπολης.

«Επειδή οι ακτές μας βλέπουν τις ακτές της Λιβύης είχαμε τη δυνατότητα της συμφωνίας. Και βέβαια, έχουμε τις μεγαλύτερες ακτές στην ανατολική Μεσόγειο και αυτό μας δίνει άλλες δυνατότητες. Μιλούν για υφαλοκρηπίδα γύρω από την Κρήτη. Δεν υπάρχει υφαλοκρηπίδα γύρω από τα νησιά, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εκεί αφορά μόνο τα χωρικά ύδατα», συνέχισε ο Ερντογάν.

Δείτε επίσης

Η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου κόβει την ανάσα σε 240.000 άτομα (ΦΩΤΟ)

Το Instagram της πρώην παίκτριας του «My style rocks» κρύβει εκπλήξεις και τρελαίνει τους άντρες