Ερντογάν: «Η Τουρκία δεν έχει στείλει ακόμη στρατεύματα στην Λιβύη»

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία δεν έχει στείλει στρατεύματα στην Λιβύη

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως δεν έχει στείλει ακόμη στρατεύματα στην Λιβύη, παρά μόνο στρατιωτικούς συμβούλους και εκπαιδευτές.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο με το οποίο επέστρεψε από το Βερολίνο όπου συμμετείχε στη διάσκεψη για τη Λιβύη, ο Ερντογάν δήλωσε, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, πως οι προσπάθειες της Τουρκίας στη διάσκεψη αυτή έθεσαν τις βάσεις για μια κατάπαυση του πυρός μεταξύ των εμπολέμων. Ο ίδιος υποστήριξε πως η παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη αυξάνει τις ελπίδες για ειρήνη.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ακόμη, σύμφωνα με την ίδια πηγή, πως η Σομαλία προσκάλεσε την Τουρκία να εξερευνήσει τις θάλασσές της για πετρέλαιο.

«Υπάρχει μια προσφορά από τη Σομαλία. Λένε: Υπάρχει πετρέλαιο στις θάλασσές μας. Διεξάγετε αυτές τις επιχειρήσεις με τη Λιβύη, όμως μπορείτε να τις κάνετε και εδώ. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς», δήλωσε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το NTV. «Γι’ αυτό και θα κάνουμε βήματα στις επιχειρήσεις μας εκεί», πρόσθεσε χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

Η Τουρκία είναι μια σημαντική πηγή βοήθειας για τη Σομαλία μετά τον λιμό του 2011 καθώς η Άγκυρα επιδιώκει να αυξήσει την επιρροή της στο Κέρας της Αφρικής για να ανταγωνιστεί αντιπάλους της στον Κόλπο όπως η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τούρκοι μηχανικοί βοηθούν στην κατασκευή δρόμων στη Σομαλία και Τούρκοι αξιωματικοί έχουν εκπαιδεύσει σομαλούς στρατιώτες στο πλαίσιο προσπαθειών για την οικοδόμηση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Δείτε επίσης

Αποζημιώθηκε Αμερικανός με πινακίδα «Είμαι ο Θεός» στο Ι.Χ. του (ΦΩΤΟ)

Δικαστήριο των ΗΠΑ αποφάσισε την αποζημίωση άθεου οδηγού με 140.000 ευρώ από την υπηρεσία έκδοσης πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων του Κεντάκι, επειδή δεν του επέτρεψε να ταξινομήσει το Jeep του με πινακίδα όπου αυταανακηρυσσόταν…Θεός!