Ενταση στα σύνορα με Αλβανία για το μνημόσυνο Κατσίφα

Δυνάμεις των ΜΑΤ στα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας

Σκηνικό έντασης επικρατεί τις τελευταίες ώρες στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία με αφορμή το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες.

Στα σύνορα βρίσκονται δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ οι αλβανικές αρχές «μπλοκάρουν» την μετάβαση συγγενών και πολιτών στο χωριό Βουλιαράτες.

Πριν λίγη ώρα το θερμόμετρο ανέβηκε για άλλη μία φορά καθώς οι αλβανικές αρχές μπλόκαραν λεωφορεία με πολίτες που ταξίδευαν προς τη γειτονική χώρα. Οι αλβανικές αρχές προχωρούν σε εξονυχιστικούς ελέγχους και με αστείες προφάσεις απαγορεύουν σε ταξιδιώτες να συνεχίσουν προς τη γειτονική χώρα, ενώ πριν από λίγο, την ώρα που πολίτες επιχείρησαν να δημιουργήσουν αλυσίδα μπροστά από το συνοριακό σταθμό, απωθήθηκαν από δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας. Εκείνοι αντέδρασαν ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο.

Αυτή την στιγμή τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει και η κατάσταση ομαλοποιείται όπως ανέφεραν στο ethnos.gr πηγές του μεθοριακού σταθμού Κακαβιάς.

Περισσότεροι από 500 φίλοι, συγγενείς και απλοί πολίτες παρευρίσκονται στους Βουλιαράτες για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα το οποίο πραγματοποιείται αυτήν την ώρα.

Αντισυγκέντρωση εν τω μεταξύ, διοργανώνουν την ώρα του μνημόσυνου, Αλβανοί εθνικιστές με σύνθημα «να σώσουμε την Αλβανία».

Νέα ένταση δημιουργήθηκε και την Παρασκευή το απόγευμα (07/12) όταν οι αλβανικές αρχές, παρεμπόδισαν ακόμη και συγγενείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα που επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα, προκειμένου να μην παρευρεθούν στο σημερινό μνημόσυνο. Παράλληλα, δημοσιογράφοι υποχρεώθηκαν να περιμένουν έως και δύο ώρες στα σύνορα για να ελεγχθούν τα στοιχεία τους ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι χρειάστηκε η παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου από τη Μόσχα.

One comment

  1. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ

    MONO ΟΣΟΙ ΣΦΥΡΟΚΕΦΑΛΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΛΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *