Ελεύθερος αφέθηκε ο Ριμπολόβλεφ μετά την απαγγελία κατηγορίας στο Μονακό

Ελεύθερος υπό δικαστικό έλεγχο τέθηκε την Πέμπτη ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντίμτρι Ριμπολόβλεφ, ο οποίος κατηγορείται για υπόθεση διαφθοράς στο Μονακό

Η εισαγγελία του πριγκιπάτου απήγγειλε κατηγορίες εναντίον του Ρώσου δισεκατομμυριούχου, Ντίμτρι Ριμπολόβλεφ, οι οποίες όμως δεν έγιναν γνωστές.

Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή την καταγγελία του Ρώσου ιδιοκτήτη της Monaco και του Σκορπιού σε βάρος του εμπόρου έργων τέχνης Ιβ Μπουβιέ, τον οποίο κατηγορούσε ο Ρώσος επιχειρηματίας για απάτη. Οι αρχές του Μονακό πιστεύουν ότι ο Ριμπαλόβλιεφ έτυχε «ευνοϊκής μεταχείρισης» στην υπόθεση αυτή καθώς αποκαλύφθηκε ότι η δικηγόρος του και στενοί συνεργάτες του αντάλλασαν μηνύματα με τους επικεφαλής της τοπικής δικαστικής αστυνομίας, ακόμη και με τον υπουργό Ναρμινό, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Ο Ριμπαλόβλιεφ βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο έρευνας για «διαφθορά», «αθέμιτη άσκηση επιρροής, ενεργητική και παθητική», και συνέργεια στα αδικήματα αυτά. Η υπόθεση αυτή οδήγησε στην παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης του πριγκιπάτου, Φιλίπ Ναρμινό, πέρσι τον Σεπτέμβριο. Κατηγορούμενοι είναι ο γιος και και η σύζυγος του τέως υπουργού.

Η εφημερίδα Monaco-Matin έγραψε ότι ο Ριμπολόβλεφ βρισκόταν υπό κράτηση σε κτίριο της δικαστικής αστυνομίας του πριγκιπάτου. «Ο ίδιος πέρασε τη νύχτα στο γραφείο της δικαστικής αστυνομίας του Μονακό. Πρόκειται για νέα ακρόαση στο πλαίσιο της υπόθεσης του Ελβετού εμπόρου τέχνης Ιβ Μπουβιέ» επισημαίνει η εφημερίδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *