Με 20 ευκαιρίες-40 γιόμες, εμείς ζητήσαμε τον Ανέστη… τιραμόλα!

Ο Ενωσίτης γράφει για το… λάθος δρόμο της ΑΕΚ στην Ξάνθη

Ακόμη δύο πεταμένοι βαθμοί. Σε ματς που ήταν φια διπλό. Με την ΑΕΚ να χάνει 20+ ευκαιρίες, έκανε (λανθασμένα) 40 γιόμες αντί να παίζει στρωτό ποδόσφαιρο, συνδυαστικό για να εκμεταλλευτεί τους παίκτες της που ξέρουν ποδόσφαιρο και μπορούν να κάνουν ατομικές ενέργειες να ξεκλειδώσουν την αντίπαλη άμυνα. Διότι ποδόσφαιρο με την μπάλα κάτω, ξέρουν να παίζουν ο Λάζαρος, ο Μάνταλος, ο Λιβάια και ο Αραούχο.

Και αν δεν ήταν στις καθυστερήσεις ο Μάνταλος με μια ατομική ενέργεια να περάσει 2-3 αντιπάλους της και να δώσει έτοιμο γκολ στον Βράνιες, η ΑΕΚ θα είχε χάσει και… έκλαιγε πάνω από την καρδάρα με το χυμένο γάλα.

Με σέντρες έψαχνε συνεχώς τους επιθετικούς και έτσι είδαμε το… σπάνιο θέαμα να παίρνει 2 κεφαλιές για γκολ ο Λάζαρος.

Και σε ένα τέτοιο ματς που έχει πέσει η κλωτσιά του αιώνα, ο Λισγάρας είναι για απέλαση, ο διαιτητής ανέχεται τους παίκτες της Ξάνθης και δίνει αποβολές που δεν μπορεί να τις αποφύγει, η κοινωνία της ΑΕΚ μπαίνει στην συζήτηση για τον… Ανέστη. Ναι τον Ανέστη που δεν έγινε… τιραμόλα στο φάουλ του Μπρίτο. Επειδή κοίταξε την μπάλα και δεν εκτοξεύτηκε για να το… φάει, διότι πολύ απλά δεν πιανόταν αυτό το φάουλ. Όπως δεν πιανόταν και του Λάζαρου με τον Καπίνο, όπως και του Τσιάρτα με τον Κασίγιας, όπως σε… 1.002 άλλες περιπτώσεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο (σε μία σεζόν). Τελείως λάθος κουβέντα, αποπροσανατολισμού.

Η ΑΕΚ πρέπει να κοιτάξει τι δεν έκανε πάλι καλά και να μην κοιτά να… στοχοποιήσει και να κρύψει τα προβλήματα της στο… τέρμα. Η ανάπτυξη θέλει και άλλες διεξόδους σε ματς τύπου Τρίπολης και Ξάνθης. Και με 20+ ευκαιρίες δεν περιμένω ΕΝΑ γκολ στο 90.

Ο Ενωσίτης

Δείτε επίσης

Όπως και να ‘χει, θα είναι πάντα η «σύγκρουση δύο κόσμων»

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog για τη μάχη της Κυριακής…