Παρτιζάν-ΑΕΚ: Θα έπρεπε να είναι θεσμός, αλλά το έκαναν ανέφικτο

Ο Ενωσίτης αναλύει γιατί δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει εφικτό ένα φιλικό Παρτιζάν-ΑΕΚ

Φιλικό ΠαρτιζάνΑΕΚ;

Οπως διαβάσατε χθες, η Πρεσβεία της Σερβίας έκανε πρόταση στην ΑΕΚ για τη διεξαγωγή φιλικού, στην επέτειο των 20 ετών από τον αγώνα ειρήνης των δύο ομάδων τον Απρίλιο του 1999. Ωστόσο, η διεξαγωγή ενός τέτοιου «φιλικού» δεν μπορεί να γίνει εφικτή, για λόγους ασφαλείας. Και κάτι τέτοιο είναι αποκλειστική ευθύνη των οπαδών της σερβικής ομάδας και της κοινωνίας της Παρτιζάν που δέχθηκε να ξεχάσει…

Εκ πρώτης όψεως θα ήταν μια εξαιρετική ιδέα να γίνει ένας τέτοιος αγώνας ιστορικού χαρακτήρα. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως η ΑΕΚ πήγε, εν μέσω πολέμου, στο Βελιγράδι, το οποίο βομβαρδιζόταν από το ΝΑΤΟ, προκειμένου να στείλει μήνυμα ειρήνης με την σερβική ομάδα, σε μία κίνηση που «αγκαλιάστηκε» απ’ όλους. Και θα έπρεπε τώρα, 20 χρόνια μετά να την τιμήσουν και να την σεβαστούν όπως θα της έπρεπε οι Σέρβοι και η Παρτιζάν.

Ωστόσο, η «αδελφοποίηση» των οπαδών της Παρτιζάν με αυτούς του ΠΑΟΚ, με αποκορύφωμα τα όσα τραγικά έκαναν στον Βόλο, στον τελικό Κυπέλλου του 2017 με την Ενωση με τα μαχαίρια σε οπαδούς της ΑΕΚ, καθιστούν την ιδέα αυτή άκρως… επικίνδυνη. Οι οπαδοί των Σέρβων έδειξαν ασέβεια στην ΑΕΚ, αλλά και στον λαό της, όπως και στη χώρα μας. «Ξέχασαν» το γεγονός ότι οι «κιτρινόμαυροι» αψήφησαν πριν από 20 χρόνια τον πόλεμο και τις βόμβες, προκειμένου να στείλουν ένα παγκόσμιο μήνυμα ειρήνης, κάνοντας ένα ταξίδι γεμάτο κινδύνους.

Και τώρα για λόγους ασφαλείας δεν θα ήταν καλή ιδέα να γίνει ένα τέτοιο φιλικό. Δεν είναι ευθύνη της ΑΕΚ. Η Παρτιζάν και οι Σέρβοι ξέχασαν το καλό που τους έκαναν και πολλά χρόνια μετά, η επόμενη γενιά τους… απάντησε με μαχαιριές.

Ο Ενωσίτης

Δείτε επίσης

Μας έκαναν περήφανους πάλι, οι Ενωσίτες της Θράκης και όλης της Βόρειας Ελλάδας

Ο Τάσος Τσατάλης πρώτα υποκλίνεται στους ΑΕΚτζήδες που στάθηκαν κοντά στην ομάδα και μετά ασχολείται με την σπουδαία νίκη