Μόνο με αυτογκόλ…

Ο Ενωσίτης γράφει για την ΑΕΚ που δεν πρέπει να χάσει την φετινή ευκαιρία…

Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα… Τριήμερο σαν… παραγγελία για την ΑΕΚ.

Ολοι γκέλαραν, αυτή κέρδισε και δείχνει να βρίσκει τα «πατήματα» της για να μπορεί να είναι στην κορυφή. Δεν είναι έτοιμη, δεν είναι στο 100%, δεν θα πάρει το πρωτάθλημα από τον… Οκτώβριο.

Μην γελιόμαστε, να λέμε την αλήθεια για να δούμε και που (πραγματικά) βρισκόμαστε.

Η ΑΕΚ δημιούργησε ένα ρόστερ με αρκετά καλούς παίκτες αρκετά νωρίς τον Ιούλιο, ο Μανόλο Χιμένεθ το δουλεύει καιρό και μπήκαν 2 καλές «πινελιές» στην μεσοεπιθετική γραμμή της τέλη Αυγούστου για να κάνει τη διαφορά διότι οι υποχρεώσεις σε Ελλάδα-Ευρώπη είναι (πάρα) πολλές.

Ο Ολυμπιακός απ-έδειξε ότι με τη νέα κατάσταση και το 50-50 θα έχει σημαντικό πρόβλημα και απώλειες βαθμών, μιας και θα έχει και τα 6 δυνατά ματς στο Champions League που θα τον φθείρουν πριν και μετά τα ελληνικά ματς.

Ο ΠΑΟΚ ακόμη δεν είναι ομάδα. Παίκτες που δεν έχουν δέσει, πρωταγωνιστής δεν υπάρχει και ο προπονητής προσπαθεί να καταλάβει τι έχει στα χέρια του. Ολο αυτό θα του… κοστίσει χρόνο και βαθμούς.

Για τον ΠΑΟ τα πράγματα είναι πια δεδομένα. Έχει μείνει ήδη αρκετά πίσω, ο Ουζουνίδης δεν φτάνει και επίσης χρειάζεται πολύ χρόνο για τους πολλούς νέα ποδοσφαιριστές. Ηδη είναι στο -7 και όλα δείχνουν ότι σύντομα θα αυξηθεί.

Ετσι, με όλα αυτά τα δεδομένα η ΑΕΚ μπορεί να αποκτήσει έξτρα πλεονέκτημα μιας και έχει τον ίδιο προπονητή, τον ίδιο «κορμό» και τις 7 από τις 9 μεταγραφές της ένα δίμηνο μαζί (και οι 2 που ήρθαν αργά ξέρουν την ομάδα άριστα).

Το ζήτημα της ΑΕΚ είναι το δύσκολο διάστημα μέχρι τον Δεκέμβριο να είναι… κορυφή. Είτε ως πρώτη, είτε κοντά στην κορυφή. Να έχει επαφή, ώστε να κάνει το δυνατό φίνις της στο δεύτερο μισό της σεζόν. Μόνο με… αυτογκόλ δεν θα το καταφέρει.

Διότι μην ξεχνάμε ο μεγάλος και βασικός στόχος είναι ένας για φέτος: Να πάρει το πρωτάθλημα.

Ο Ενωσίτης

Δείτε επίσης

Όπως και να ‘χει, θα είναι πάντα η «σύγκρουση δύο κόσμων»

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog για τη μάχη της Κυριακής…