Δεν είναι ντέρμπι, δεν είναι πρόκριση, είναι ΠΟΛΕΜΟΣ!

Ο Ενωσίτης γράφει για όλα αυτά που δεν πρέπει να ξεχνάμε!

Κάθε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τις τελευταίες δεκαετίες δεν είναι απλά ένα ντέρμπι. Είναι η «μάχη του καλού, εναντίον του κακού», είναι ο διαχρονικός ΠΟΛΕΜΟΣ της ΑΕΚ απέναντι στο «κατεστημένο» και το «σύστημα» που «βίαζε» για πολλά χρόνια τις συνειδήσεις των Ελλήνων φίλαθλων κάθε χρώματος.

Η ΑΕΚ από την στιγμή που γύρισε, έχει φροντίσει να δίνει… μάθημα με κάθε τρόπο. Κερδίζει στα ίσια, με 50-50 τον Ολυμπιακό, είτε εντός, είτε εκτός. Και τους έχει δημιουργήσει κόμπλεξ. Πρόπερσι τους πήρε το Κύπελλο στα ίσια στον τελικό, πέρυσι τους απέκλεισε ακόμη και με τερματοφύλακα τον Αλμέιδα και φέτος μετρά ήδη μια ανατροπή έπος από 0-2 σε 3-2 σε ένα ιστορικό ντέρμπι.

Απόψε θα προσπαθήσουν στον Ολυμπιακό να επαναφέρουν… λιμανίσιες λογικές και πρακτικές. Το απέδειξαν τα προηγούμενα 24ωρα με διαρροές και post επιπέδου… βόθρου.

Η ΑΕΚ του Μανόλο έχει μία δουλειά. Να μην ασχοληθεί με τις προκλήσεις, να βγει στον πόλεμο με τσαμπουκά και το βράδυ να γυρίσει στα Σπάτα με ένα αποτέλεσμα που θα της δίνει το πάνω χέρι για την πρόκριση.

Ο Ενωσίτης

Δείτε επίσης

Όπως και να ‘χει, θα είναι πάντα η «σύγκρουση δύο κόσμων»

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog για τη μάχη της Κυριακής…