Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Original: «Εισιτήρια σε όλους και παντού»

Ανακοίνωση για τη μη μετακίνηση των οπαδών εξέδωσε η Original

1

Ανακοίνωση σχετικά με την απαγόρευση μετακινήσεων των οπαδών εξέδωσε η Original. Παράλληλα, ζητάει από την ΠΑΕ να πάρει θέση για το παραπάνω.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

«Είναι οι οπαδοί ελεύθεροι πολίτες;

Κυριακή στην όμορφη χώρα που λέγεται Ελλάδα, οι επιλογές διασκέδασης πολλές : κινηματογράφος, θέατρο, εκδρομές σε ορεινά ή παραθαλάσσια μέρη με την παρέα σου, συναυλίες… Όλα επιτρέπονται. Όλα ; Μάλλον όχι. Η δικιά μας διασκέδαση, ο δικός μας τρόπος ζωής απαγορεύεται. Η επιλογή του φίλαθλου-οπαδού να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα σε εκτός έδρας αγώνες έχει πλέον ποινικοποιηθεί . Το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης ισχύει για οποιονδήποτε άλλο εκτός από τον φίλαθλο–οπαδό. Η πρακτική της απαγόρευσης παρουσίας φιλοξενούμενων οπαδών που ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν και αφορούσε τα ντέρμπι και τα παιχνίδια «υψηλού κινδύνου», έχει επεκταθεί και αφορά κάθε εκτός έδρας παιχνίδι, ακόμα και σε μικρές επαρχιακές πόλεις όπου δεν υπάρχει ιστορικό επεισοδίων, ούτε «αντιπαλότητα» μεταξύ των μετακινούμενων οπαδών και των γηπεδούχων. Βιώνουμε την εποχή όπου με απολυταρχικό τρόπο απαγορεύεται ακόμα και η είσοδος στην πόλη διεξαγωγής αγώνα του οποιοδήποτε κρίνει ο ανόητος τοπικός αστυνομικός άρχοντας ότι αποτελέι «επικίνδυνο» οπαδό-εγκληματία.

Φρόντισαν οι υπουργοί και οι γενικοί γραμματείς του τόπου να δημιουργήσουν το νομικό πλαίσιο που καταπατά το συνταγματικό δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης, όπου ιδιώνυμα χώριζουν τους πολίτες σε Α` και Β` κατηγορίας. Η ιδιότητα του φίλαθλου-οπαδού μας κατατάσσει αυτόματα σε πολίτες Β` κατηγορίας. Οι οπαδοί είμαστε ο εύκολος στόχος και χρησιμοποιούμαστε ως πειραματόζωα για να αρχίσουν να εφαρμόζονται ευρύτερα στην κοινωνία απολυταρχικοί νόμοι και μέτρα που καταπατούν τις ατομικές ελευθερίες στα πλαίσια της ιερής «διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και ασφάλειας» . Βέβαια η «ιερή δημόσια τάξης και ασφάλεια» παγκοσμίως είναι το προκάλυμμα ώστε να εφαρμόζονται απολύτως αντιδημοκρατικοί νόμοι, απολύτως ολοκληρωτικά μέτρα.

Για την κατάσταση αυτή ο συνεταιρισμός που διοργανώνει το πρωτάθλημα (βλ. Super League) είναι συνεπεύθυνος. Οι άδειες κερκίδες, η παγωμένη ατμόσφαιρα στα γήπεδα και η απώλεια του χρώματος και της ομορφιας που έδινε η κοινή παρούσία οπαδών και των δύο ομαδων στα γήπεδα , τους αφήνει παντελώς αδιάφορους. Αλλά τι να περιμένεις από αυτούς που ποτέ δεν μίλησαν για εγκληματικές οργανώσεις, για το στημένο ποδόσφαιρο που περιστρέφεται γύρω από τον στοιχηματισμό, την κάρτα φιλάθλου, τα πανάκριβα εισίτήρια, τα γήπεδα-χωράφια. Δεν έριξαν ποτέ μια ματιά στην υπόλοιπη Ευρώπη που είναι αυτονόητη η παρουσία αντιπάλων οπαδών σε οποιοδήποτε παιχνίδι. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το χρήμα. Χρήμα που εισρέει στα ταμέια τους από τα τηλεοπτικά συμβόλαια. Έτσι το συνδρομητικό κανάλι γίνεται ο απόλυτος ρυθμιστής του προγράμματος των αγώνων, επιλέγοντας ημέρες και ώρες διεξαγωγής ακατάλληλες για να βρεθείς στο γηπεδο, αλλά ιδανικές για τηλεθέαση, αδιαφορώντας παντελώς για τον φίλαθλο.

Δυστυχώς η επίσημη ΑΕΚ δεν έχει πάρει θέση για το απαράδεκτο μέτρο της απαγόρευσης οργανωμένων και μεμονομένων μετακινήσεων. Αδυνατεί να καταλάβει ότι η δύναμή της είναι οι οπαδοί της και δεν αφουγκράζεται την δίψα και τον πόθο του ΑΕΚτζή του Αγρινίου, των Ιωαννίνων, της Λιβαδειάς και κάθε άλλης επαρχιακής περιοχής που περιμένει να δεί από κοντά την αγαπημένη του ομάδα. Οι προτροπές μας για ανάληψη πρωτοβουλιων με σκοπό την κατάργηση του μέτρου δυστυχώς πέσαν στο κενό.

Η ORIGINAL 21 ζεί και αναπνέει για να είναι δίπλα στην ΑΕΚ. Δεν πρόκειται να μας πτοήσουν δίκες σαν την χτεσινή και οι άλλες 8 παρόμοιες διώξεις που ακολουθούν. Δεν πρόκειται να μας πτοήσουν τα κρατητήρια, οι προσαγωγές και οι καθολικές απαγορεύσεις εισόδου στις πόλεις των αγώνων. Πιστοί στις αρχές μας, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στην ΑΕΚ, όπου και αν παίζει. Παράλληλα θα πολεμήσουμε με πολύμορφες δράσεις μέχρι την οριστική κατάργησή της απαγόρευσης .

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ !

ORIGINAL 21».

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα