Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Ολυμπιακός: Εστειλε επιστολή στην UEFA αλλά ξέχασε να γράψει ότι ήθελε να αποφασίσει μόνος του για τον τελικό!

Ο Ολυμπιακός και το κλάμα για τον τελικό του Κυπέλλου συνεχίζονται

3

Οι επιστολές του Ολυμπιακού σε ΕΠΟ και UEFA αποτελούν πλέον ένα νέο… χόμπι για τους «ερυθρόλευκους».

Άλλοτε για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τώρα για το θέμα του τελικού του Κυπέλλου, που ο ίδιος ο Ολυμπιακός με όσα έκανε το τελευταίο διάστημα οδήγησε στην αναβολή του μεγάλου αγώνα.

Μετά την… κωλοτούμπα και την επιστολή που έστειλε ο Ολυμπιακός στην ΕΠΟ την Κυριακή, ζητώντας τελικά το ΟΑΚΑ για τη διεξαγωγή του τελικού, σειρά πήρε τώρα η UEFA.

Η ομάδα του Πειραιά… κλαίει διότι δεν ενημερώθηκε από την ίδια την ΕΠΟ για την αναβολή του τελικού, αλλά από τον Τύπο, διότι δεν ρωτήθηκε για την έκβαση αυτή και μετά την παρέμβαση της Πολιτείας και της Αστυνομίας, ζητά τώρα την παρέμβαση της UEFA.

Βεβαίως στην επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην UEFA ξέχασαν να συμπεριλάβουν ότι ήθελαν οι ίδιοι να αποφασίσουν για την έδρα και την ημερομηνία του τελικού και όχι η ΕΠΟ ως διοργανώτρια αρχή.

Η επιστολή του Ολυμπιακού στην UEFA

  1. Το πρωτάθλημα της Super League ολοκληρώθηκε νωρίτερα, στις 19/7 προκειμένου να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου στις 26/7.
  2. Και οι δύο ομάδες έχουν παίκτες των οποίων τα συμβόλαια έληγαν στις 30/6. Και συμφώνησαν με τους παίκτες να παραταθούν έως τα τέλη Ιουλίου, καθώς τότε θα ολοκλήρωναν τις επίσημες υποχρεώσεις τους, αφού ο τελικός είχε προγραμματιστεί για τις 26/7 και οι ομάδες πρέπει να δηλωθούν μέχρι 3/8 στην UEFA.
  3. Στις 3 Αυγούστου ξεκινάει η μεταγραφική περίοδος και για εισερχόμενες και για εξερχόμενες μεταγραφές. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως αν διεξαχθεί τέλη Αυγούστου ο τελικός, τότε θα έχει αλλοιωθεί η διοργάνωση καθώς θα είναι τελείως διαφορετικά τα ρόστερ.
  4. Είναι ένας αγώνας ο οποίος θα έπρεπε να κλείνει τη σεζόν και όχι να την ανοίγει, γιατί είναι η πιο σημαντική διοργάνωση της ΕΠΟ. Αντιθέτως, θα μετατραπεί σε ματς προετοιμασία, ανοίγοντας τη σεζόν.

Επιπλέον είναι και οικονομικά ακατανόητη αυτή η απόφαση, γιατί δημιουργεί τεράστια ζητήματα στις συμβάσεις χορηγίας τόσο των ομάδων, όσο και της ομοσπονδίας, που ούτως ή άλλως είχαν ανασταλεί και παραταθεί λόγω του Covid-19. Ζητήματα δημιουργούνται και στην καταβολή των όσων δικαιούνται οι ομάδες από το Κύπελλο, καθώς αν δεν ολοκληρωθεί, δεν διανέμονται.

Αν σε όλα αυτά προστεθεί το τι θα κληθεί να πληρώσει η Ομοσπονδία από τη μη εκπλήρωση των συμβάσεων που είχαν συναφθεί ενόψει του τελικού στις 26/7, είτε για διαφημιστικές πινακίδες, είτε για άλλες συμφωνίες, τότε καταλαβαίνει κανείς την τεράστια ζημία που δημιουργεί μία τόσο ακατανόητη και αδικαιολόγητη απόφαση αναβολής διεξαγωγής του τελικού.

Kαι τέλος υπάρχει και η ανακοίνωση του τηλεοπτικού δικτύου που έχει τα δικαιώματα μετάδοσης του τελικού, της COSMOTE TV, που αντιτίθεται στην αναβολή του ματς και αναφέρει πως αν ο αγώνας δεν διεξαχθεί στις 26/7 θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα».

 

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα