Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

ΑΕΚ: Ολα δείχνουν κυβερνητικό… φιάσκο για το Final 8 του BCL!

Τα τελευταία δεδομένα και το σενάριο που οδηγεί σε πανευρωπαϊκό ρεζιλίκι

5

Τα πάντα είναι σε τεντωμένο σχοινί όσον αφορά το Final 8 του BCL. Τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης αφήνουν εκτός κάδρου τα γήπεδα, κάτι που σημαίνει πως το ΟΑΚΑ στο μεγάλο ραντεβού της διοργάνωσης της FIBA δεν θα έχει κόσμο, κάτι που ήταν αντίθετο σε όσα διαλαλούσε η Κυβέρνηση και σε όσα είχε -προφορικώς- συμφωνήσει με την διοργανώτρια αρχή του BCL.

Η Πέμπτη (17/09) είναι ημέρα εξελίξεων όσον αφορά τις τύχες του μεγάλου ραντεβού, καθώς η διοργάνωση της Ελλάδας όχι απλώς δεν θεωρείται δεδομένη, αλλά κάθε λεπτό που περνάει είναι εις βάρος της.

Η ΑΕΚ δεν έμεινε άπραγη μπροστά τις εξελίξεις, όπως κατέγραψε το enwsi.gr λίγο μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας. Το πρωί της Τετάρτης απέστειλε επιστολή στην Κυβέρνηση, ενώ προώθησε και την επιστολή της FIBA η οποία ζητούσε απαντήσεις άμεσα για το Final 8.

Η διοργανώτρια αρχή του BCL έχει βάλει deadline στην ΑΕΚ, περιμένοντας απάντηση για το αν θα αναλάβει τη διοργάνωση, όπως είχε επισημοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου. Μια απάντηση που θα κριθεί από τις διαθέσεις της Πολιτείας, η οποία θα πρέπει να δώσει οριστική απάντηση στην ΑΕΚ για το αν θα υπάρξουν εγγυήσεις για παρουσία κόσμου, έστω στο 30%, στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του enwsi.gr η απάντηση αυτή πολύ δύσκολα αναμένεται να δοθεί εντός της ημέρας, με την FIBA πλέον να ετοιμάζεται να μεταφέρει τη διοργάνωση σε άλλη χώρα. Στην παρούσα φάση η Τενερίφη μοιάζει με το φαβορί, καθώς έχει εκφράσει την επιθυμία να διοργανώσει το Final 8, ενώ έχει την τεχνογνωσία να το πράξει, έχοντας διοργανώσει και το πρώτο Final 4 στην ιστορία της διοργάνωσης το 2017.

Επιπλέον, υπάρχει η σκέψη να διοργανωθεί το Final 8 σε μια ουδέτερη τοποθεσία, που θα παρέχει ασφάλεια σε όσους σχετίζονται με τη διοργάνωση (αξιοματούχους FIBA, αποστολές ομάδων, δημοσιογράφους κλπ).

Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες και θα κρίνουν τις τύχες της διοργάνωσης. Ταυτόχρονα, όμως, θα κρίνουν και εάν η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε ένα άνευ προηγουμένου φιάσκο, λόγω των χειρισμών της Κυβέρνησης, η οποία με την στάση της βάζει μεγάλα εμπόδια σε μια διοργάνωση που υπό προϋποθέσεις θα αποτελούσε τεράστια διαφήμιση για την Ελλάδα, σε όλους τους τομείς…

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα