Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Οι συνεργασίες

Ο Τάσος Καπετανάκος αναλύει τις συνεργασίες στις κορυφαίες θέσεις της ΑΕΚ

17

Πιο σημαντικό και από τα πρόσωπα είναι η χημεία ανάμεσα τους και πως μπορούν να λειτουργήσουν κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες στην καθημερινότητα το κλαμπ. Εκεί είναι το μυστικό των συνεργασιών. Εκεί προσπαθώ να κατανοήσω πως επιλέχθηκε ο Ιλια Ιβιτς και ο Νίκος Κωστένογλου για να σηκώσουν το μεγάλο βάρος, μετά από μια αποτυχημένη επιλογή όπως του Μιγκέλ Καρντόσο.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει αλλάξει 9 προπονητές σε 7 χρόνια στην ΑΕΚ. Και ακόμη η 7η σεζόν βρίσκεται στην αρχή της. Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι οι συνεργασίες είναι απαιτητικές και σε συγκεκριμένο καθεστώς.

Ιβιτς μόνος του

Μετά τον Νίκο Λυμπερόπουλο και την αποτυχία να γίνει τεχνικός διευθυντής επιπέδου και απαιτήσεων ΑΕΚ με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν στο κλαμπ, επιλέχθηκε ο Ιβιτς. Γνωστή ποδοσφαιρόφατσα στα ελληνικά λημέρια. Με γνώση του αντικείμενου, εμπειρία και ψημένος σε εύκολες και δύσκολες καταστάσεις. Έμπειρος με λίγα λόγια και καμία διάθεση να συμβιβαστεί και να αποτύχει στην επιστροφή του στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο ως στέλεχος κλαμπ. Εμπνέει με το καλημέρα εμπιστοσύνη. Αυτό έκανε στα αποδυτήρια αμέσως. Ανέλαβε Δευτέρα βράδυ μετά την ήττα με την Ξάνθη. Στις 27/08 παρουσιάστηκε. Χωρίς διάθεση πανικού δεν έτρεξε να πάρει παίκτη από την αγορά μέχρι τις 31/08. Ακολούθως στην αγορά ελεύθερων έχει περάσει πια ένα 10ημερο και όσο πλησιάζουμε στο τέλος της περιόδου, δύσκολα θα κάνει η ΑΕΚ κίνηση. Δεν πανικοβλήθηκε, θέλει πρώτα να αξιολογήσει πρόσωπα και καταστάσεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Και ακολούθως θα κάνει τις εισηγήσεις του για τις αλλαγές που θέλει. Με λίγα λόγια ακόμη μελετά ο Ιβιτς την κοινωνία στο εσωτερικό της ΑΕΚ. Και ορθώς πράττει. Η ΑΕΚ χρειαζόταν ένα σοκ και αυτό το προσέφερε ο Μελισσανίδης το βράδυ της ήττας με την Ξάνθη. Ως εκεί. Δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί και άλλα σοκ το εσωτερικό της ΑΕΚ, που γενικά παρουσιάζει δυσκολίες στο πως πρέπει να αντιμετωπιστούν πρόσωπα και (δύσκολες) καταστάσεις.

Ιβιτς με Κωστένογλου

Βεβαίως για να κάνει όλα τα παραπάνω ο Ιβιτς, του προσέφερε μέγιστη βοήθεια η παρουσία και η αποτελεσματικότητα του Νίκου Κωστένογλου στην ΑΕΚ. Εφερε ηρεμία και ασφάλεια στην ομάδα και έτσι για την ώρα και για ένα (μεγάλο) προσεχές διάστημα έφυγε πάνω από τον Ιβιτς το βάρος της επιλογής προπονητή σε δύσκολη αγορά δίχως επιλογές και ευελιξία. Ο Κωστένογλου την δουλειά του στο ποδοσφαιρικό τμήμα θα την κάνει. Και στη διαχείριση και στις συμπεριφορές. Και στο χορτάρι. Θα βγάλει από την ομάδα, ότι έχει αυτή να βγάλει. Με ποδοσφαιρικό ορθολογισμό και πίστη στις δυνατότητες. Αυτό που ήταν πάντα ο Κωστένογλου, απλά προσθέστε πια εμπειρία και ωριμότητα. Μακάρι να προστεθεί σύντομα και προστασία από το περιβάλλον της ΑΕΚ προς το πρόσωπο του Ελληνα προπονητή. Διότι αν έχει κάτι ανάγκη ο Κωστένογλου αυτή την περίοδο είναι αυτό: ηρεμία και εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του. Η στήριξη που λέμε τόσα χρόνια, σε ένα δικό της άνθρωπο. Και αυτό είναι ένα κομμάτι που πρέπει ο Ιβιτς να αναλάβει δράση.

Οι συνεργασίες δεν είναι εύκολες στην ΑΕΚ. Αυτό έχει αποδείξει η ιστορία. Οι τόσοι προπονητές και τεχνικοί διευθυντές που πέρασαν από την ίδια από το 2013 μέχρι σήμερα, είναι η τρανή απόδειξη. Για αυτό εκτιμώ ότι και ο Ιβιτς θα πορευτεί με συνθήκες που θα πηγάζουν σταθερότητα και εμπιστοσύνη.

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα