Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Ο Μανόλο, η… λίγκα και τα άλλα παιδιά!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τον Χιμένεθ που ετοίμασε την ομάδα για αυτή τη φάση της σεζόν και για την εκλογή του Μηνά Λυσάνδρου στη Λίγκα

5

Ο Χιμένεθ έχει ετοιμάσει την ομάδα με στόχο να υπάρχει δυνατότητα φορτσαρίσματος σε αυτή την περίοδο της σεζόν. Λογικό, γιατί δεν ήξερε ποιον θα αντιμετώπιζε στο Κύπελλο και ήθελε να έχει την ομάδα έτοιμη σε αυτή την καμπή. Σε μια τόσο περίεργη σεζόν που στράβωσαν αρκετά πράγματα, η ΑΕΚ δεν μπορεί να ελπίζει σε θαύματα. Επιδιώκει όμως μια κανονικότητα κι όπου τη βγάλει.

Η κανονικότητα αυτή ήρθε, η ομάδα ομαλοποίησε τον δρόμο που έχει να διανύσει και πλέον το πρόσημο θα κριθεί από τον τελικό. Δεν υπάρχουν πολλά για να πει κάποιος μέχρι τότε, γιατί ο χρόνος στο ποδόσφαιρο κυλάει λίγο περίεργα. Το σίγουρο είναι πως αν παραϋπολογιστούν οι απουσίες του ΠΑΟΚ τότε τα πράγματα δεν θα είναι καλά. Το θετικό όμως για την ΑΕΚ είναι ότι η ομάδα παραμένει πλήρως προσγειωμένη στη γη και στην πραγματικότητα.

Ας τελειώσει και το δεύτερο βήμα στη Λαμία και βλέπουμε. Ένα-ένα…

Λυσάνδρου στη Λίγκα

Πέραν από το συλλογικό-παρασκηνιακό υπόβαθρο το οποίο στην Ελλάδα είναι αναπόφευκτο, η εκλογή του Μηνά Λυσάνδρου στην προεδρία της Λίγκας είναι ένα ευχάριστο γεγονός για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το γεγονός ότι στην προεδρία της Λίγκας βρίσκεται ο μοναδικός άνθρωπος που είχε να προτείνει κάτι για τη γενική βελτίωση του προϊόντος, δείχνει πως αν μη τι άλλο έγινε μια αρχή.

Το ξέρω ότι αυτά τα γενικόλογα για «το καλό του ποδοσφαίρου» δεν έχουν τύχη ούτε ανταπόκριση στη χώρα αυτή, όμως αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι περισσότερες ομάδες είναι πως αν ένα μαγαζί ζει σε μολυσμένο περιβάλλον, τότε είναι απλά θέμα χρόνου να μολυνθεί και το ίδιο. Δε λέω ότι με την εκλογή του Λυσάνδρου λύνονται ως διά μαγείας όλα τα προβλήματα που ταλαιπωρούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, προς Θεού. Υπάρχει, όμως, μια καλή βάση, μια προϋπόθεση για να λυθούν πολλά από αυτά.

Καλή του επιτυχία και καλό κουράγιο. Τα υπόλοιπα που επικοινωνούνται μέσω Instagram είναι για λαϊκή κατανάλωση και αλίμονο να μπαίνουμε στο τριπάκι να απαντάμε σε ανθρώπους (ή μικρά παιδιά) που πριν καμιά 7ετία όχι απλά δεν ήξεραν τι είναι το ΠΟΚ, αλλά δεν γνώριζαν τι είναι και ο ίδιος ο ΠΑΟΚ. Το γενικό πνεύμα που πρέπει να επικρατήσει είναι αυτό που επικοινώνησε ο Λυσάνδρου στις δηλώσεις του, χωρίς ίχνος διχασμού και κόντρας προς οποιονδήποτε.

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα