Ο Γολγοθάς του Ιβάν

Ο Γολγοθάς του Ιβάν
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ιστορικό της δύσκολης πορείας του Ιβάν Μπρέσεβιτς προς την επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους

Το μάλλον αποκαρδιωτικό 2-1 της ΑΕΚ επί του Ηροδότου στις 9 Μαρτίου του 2014, όταν ο Έλληνας φίλαθλος μάθαινε τα γήπεδα της Γ’ Εθνικής, ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του Ιβάν Μπρέσεβιτς, στο οποίο όλα πήγαιναν καλά.

Ο πόνος, η πίεση, η κόπωση πάνω στο γόνατο του Κροάτη σέντερ φορ της ΑΕΚ ήταν παραπάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα. Ναι, ο Μπρέσεβιτς είχε θέμα, όχι όμως τόσο σοβαρό κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Έκανε θεραπείες, δούλευε σταθερά και με προσήλωση πάνω στην ευπάθεια που είχε στο γόνατο και μέχρι τότε δεν είχε συμβεί κάτι το εξεζητημένο.

Οι ενοχλήσεις που ένιωθε κατά καιρούς ήταν το μόνιμο ζήτημά του. Ήταν μία ρουτίνα πλέον, μία ευκαιρία για να μπει στα pits. Μέχρι που εκείνον τον Μάρτιο αποφασίστηκε πως θα έπρεπε να περάσει από αρθροσκόπηση. Απ’ ότι φανηκε όμως μία τέτοια επέμβαση δεν ήταν αρκετή. Λίγες ημέρες αργότερα, ο Μπρέσεβιτς έπρεπε να κάνει… κανονικό χειρουργείο.

Έμεινε εκτός μέχρι τους πρώτους μήνες της σεζόν 2014-15. Αγωνίστηκε σε κάποια φιλικά, προσπάθησε να βρει τα πατήματά του. Τον Νοέμβρη του 2014 στο ματς με τον Αχαρναϊκό στην Ριζούπολη, φάνηκε πως ήρθε η ώρα του για να επιστρέψει. Πέτυχε το νικητήριο γκολ σε έναν επεισοδιακό αγώνα, το χάρηκε με την ψυχή του. Σίγουρα όμως δεν ήταν εκατό τοις εκατό έτοιμος. Έπρεπε να προχωρήσει συντηρητικά.

Η ζωή κυλούσε και πάλι φυσιολογικά για τον Κροάτη στράικερ. Μερικές συμμετοχές, σταδιακή αύξηση της έντασης. Είχε αρχίσει πλέον να βρίσκει τον δρόμο του. Όλα αυτά βέβαια μμέχρι τον Φεβρουάριο και λίγο πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον ΟΣΦΠ, στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδος. Το γόνατό του είχε αρχίσει να πρήζεται. Τραυματισμός. Εξετάσεις. Το χειρουργείο ήταν πλέον προ των πυλών. Και πάλι.

Τον Μάρτιο του 2015 ξαπλώνει και πάλι στο κρεβάτι του πόνου, αυτή τη φορά για μία πραγματικά πρωτοφανή επέμβαση για τα ελληνικά δεδομένα, σε επίπεδο αθλητισμού. Με επικεφαλής τον δρ. Λάκη Νικολάου και τη συμβολή των Άλκη Καλλιακμάνη και του καθηγητή ορθοπεδικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Μιχάλη Χαντέ, ο Μπρέσεβιτς υποβάλλεται σε μεταμόσχευση χόνδρου και μηνίσκου. Κανονικά, οι πιθανότητες για ν’ αγωνιστεί και πάλι ήταν ελάχιστες.

Τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου πέταξε τις πατερίτσες και αντί να πάει σε κάποια παραλία έμεινε στην Αθήνα για να δουλέψει. Πάντα με το χαμόγελο και με το σαράκι μέσα του να τον σιγοτρώει. Αλλά είναι δυνατός. Αποφασισμένος να τα καταφέρει.

Από τότε έχουν περάσει 9 μήνες. Η δουλειά συνεχίζεται. Ο Μπρέσεβιτς ακολουθεί μέρος του κανονικού προγράμματος και βλέπει φως. Μακρινό, αμυδρό, αλλά βλέπει φως. Τώρα έχει φάρο και στόχο. Δεν περπατάει στα τυφλά. Τώρα αρχίζει και τρέχει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X